2024. április 14. 09:12

KezdőlapF1Vettel elsőre nehezen hitte, hogy Hamilton tényleg a Ferrarihoz megy

Vettel elsőre nehezen hitte, hogy Hamilton tényleg a Ferrarihoz megy

-

Érdeklődve figyeli Sebastian Vettel, mi folyik korábbi csapatainál: Lewis Hamilton Ferrarihoz való szerződésével és a Red Bull belharcával két nagy istállónál is kifürkészhetetlen a jövő.

A négyszeres F1-es világbajnok Vettel a héten azzal került vissza az autósport körforgásába, hogy részt vett a Porsche WEC-csapatának spanyolországi tesztjén, beindítva ezzel a találgatásokat, hogy talán az idei Le Mans-i 24 óráson való részvételre készül a gyártóval.

Vettel most a német Sky Sportsnak a Forma-1 jelenlegi legizgalmasabb beszédtémáiról is nyilatkozott: noha ő maga még csak kicsivel több mint egy éve nem tagja a mezőnynek, ám azóta váratlan dolgok történtek a Ferrari és a Red Bull háza táján is – azon két csapatnál, amelyeknél egy kivétellel Vettel az 53 győzelmének mindegyikét szerezte.

Hamilton Ferrarihoz szerződésének február eleji bejelentése az F1 történetének egyik legnagyobb horderejű átigazolási sztorija, amit a legelső híresztelések alapján még maga Vettel sem tudott komolyan venni.

„Hosszú ideje a mezőnyben van, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és több sikert halmozott fel a karrierje során, mint bármely másik versenyző a Forma-1-ben” – mondta Hamiltonról Vettel.

Vajon Hamiltonnak összejön a Ferrarival, ami Vettelnek nem? / Fotó: GEPA pictures / Red Bull Content Pool

„Meg fog vele birkózni, de egy új csapatba való beilleszkedés mindig nehéz, különösen a legelején. Az évek alatt megismert arcok közül már sokan nincsenek ott, és egy új környezetet kell megszokni, de menni fog neki. Amikor először hallottam a hírt, még én is szkeptikus voltam, de örülök, hogy meglépte ezt Lewis.”

A Red Bullnál eközben, amely csapat pilótaprogramja az F1-ig juttatta őt, s amellyel aztán 2010 és 2013 között négy bajnoki évet teljesítettek közösen, nyoma sincs a régi harmóniának – az alapító Dietrich Mateschitz halála után hatalmi belharc alakult ki a thai és az osztrák tulajdonosok között, ami a paddockban Christian Horner, Helmut Marko és a Verstappen család közötti kötélhúzásban csapódik le. Vettel is értetlenül áll a történtek előtt, ugyanakkor nem tartaná jó döntésnek, ha Max Verstappen dobbantana a sikercsapatától.

„Nyilvánvalóan elég nagy a nyugtalanság jelenleg, de sportszakmai szempontból semmi oka nincs arra, hogy bármi máson gondolkodjon. Jól ismerem a csapatot, Christiant és Helmut Markót, de nekem is nagyon nehéz véleményt formálni, mert nem tudhatjuk, hogy mi történt valójában. Tényleg jó lenne egy kicsivel több átláthatóság, de remélem, az idő majd letisztázza a dolgokat” – fogalmazott a 36 éves versenyző.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss