2024. május 03. 13:18

KezdőlapF1Visszahozza korábban hatalmas sikert aratott festését a Red Bull?

Visszahozza korábban hatalmas sikert aratott festését a Red Bull?

-

A Red Bull a közösségi médiában sejtelmes üzenettel utalt rá, hogy visszatérhet egy korábbi egyedi festéséhez, ám amennyiben nem, akkor is lesz változás az autóján a Japán Nagydíjon.

A Red Bull Racing 2021-ben azt tervezte, hogy különleges festéssel tiszteleg a Honda előtt a japán gyártó hazai versenyén annak F1-ből történő kiszállása apropóján (a Honda hivatalosan 2021 végén kilépett, noha azóta is biztosít motort az energiaitalosok két csapatának), ám a Japán Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt végül nem rendezték meg, így Max Verstappen és Sergio Pérez a Török Nagydíjon versenyzett a különleges, fehér dizájnnal ellátott autókkal.

Ez a festés pedig akkora sikert aratott – tényleg jól nézett ki, és nagy változást jelentett a Red Bull évek óta ugyanolyan festéséhez képest –, hogy azóta is rendszeresen emlegetik. Most pedig a Red Bull X-oldalán a csapat azzal a szöveggel tett róla ki egy képet, hogy „Talán egy napon visszatér…”. Ez a sejtelmes üzenet pedig rögtön be is indította azokat a találgatásokat, hogy a Red Bull akár már a hétvégi szuzukai versenyen újra kifehéredhet. Vagy ha nem most, akkor jövőre, hiszen a 2025-ös Japán Nagydíj lesz ténylegesen a Honda és a Red Bull utolsó közös szuzukai versenye, mivel 2026-tól a bikások már saját erőforrással szállnak harcba.

Ha festés nem, fejlesztés érkezhet

Hogy a Red Bull csak elhúzta-e a mézes madzagot a rajongók előtt, és végül maradnak a hagyományos dijáznnál, az nemsokára kiderül, de ha így is lesz, az sem jelenti azt, hogy teljesen ugyanolyan autóval vesznek majd részt az idei szezon negyedik versenyhétvégéjén. Az RB20-as várhatóan nagyon elemében lesz a gyors és középgyors kanyarokkal tűzdelt nyolcas alakú pályán, amelyen Max Verstappen tavalyi a szingapúri veresége után (ahol szintén Sainz nyert, akárcsak az idei szuzukai verseny előtt) több mint fél másodperccel szerezte meg a pole-t, majd 20 másodperccel végzett az őt üldöző McLarenek előtt a versenyen.

A Ferrarinak tehát várhatóan sokkal nehezebb dolga lesz felvenni a kesztyűt a Red Bullokkal, mint Ausztráliában, de a Forma1a.uno értesülései szerint kisebb fejlesztésekkel azért készülnek a vörösök (az első nagy csomagot Imolában vetik majd be). A szaklap azonban úgy tudja, hogy a Red Bull ezzel szemben jelentős újításokat visz Szuzukába, amelyek fő eleme egy új padlólemez. Azt viszont cáfolják, hogy az energiaitalos csapat a szezon elején pedzegetett módon a Mercedes által 2022-ben és 23-ban használt oldalszekrény nélküli koncepcióra vált.

Friss