2024. április 30. 07:45

KezdőlapF1Ebből a két versenyzőből biztosan nem lesz Red Bull-pilóta Helmut Marko szerint

Ebből a két versenyzőből biztosan nem lesz Red Bull-pilóta Helmut Marko szerint

-

Sergio Pérez eddig tesz róla az idén, hogy a Red Bull szerződéshosszabbítást kínáljon neki 2024 utánra, ugyanakkor Helmut Marko, a bikások tanácsadója leszögezett egy fontos részletet ezzel kapcsolatban. A 80 esztendős osztrák azt is elmondta, melyik két pilóta nem fog biztosan Red Bullt vezetni jövőre.

Noha Lewis Hamilton távozásával a Mercedes az egyetlen olyan topcsapat, amelynek biztosan találnia kell egy új versenyzőt jövőre, a Red Bull-lal kapcsolatban is beindultak a találgatások, hiszen Sergio Pérez szerződése az idei év végén lejár, és az energiaitalos istállónál zajló belháború kapcsán Max Verstappen esetleges távozása is napirenden van.

A mexikói versenyző tavaly borzasztó gyengén teljesített, és sokan már azt sem tartották elképzelhetetlennek, hogy az idei év előtt leváltják. Ám maradt, és összekapta magát, ahhoz azonban ez is kevés lesz, hogy akár csak középtávon bebiztosítsa a jövőjét a bikás csapatban. „Minden lehetőség nyitva áll, de jelenleg a csapatunk jól működik. Viszont, ha kétéves szerződést adunk neki, abban benne van a kockázat, hogy visszalassul” – jelentette ki Marko az Oe24-nek, azaz amennyiben hosszabbítanak vele, Pérez akkor is csak egy évre írhat alá.

Sajtóhír: a Mercedes megadná Verstappennek, amit Hamiltonnak nem

Amennyiben pedig nem, úgy több lehetséges utód is felmerülhet Fernando Alonsótól kezdve Carlos Sainzon át Daniel Ricciardóig. Ám két korábbi Red Bull-pilóta nevét kihúzhatjuk az egyenletből.

„Hogy mi? Vettel a Red Bullnál? Nem, ez nem opció” – mondt Marko a visszatéréssel kapcsolatban egyre többet emlegetett négyszeres világbajnokról, majd egy másik pilótát, nevezetesen Alex Albont is kizárt, legalábbis rövid távon. „Mielőtt ez egyáltalán megtörténhetne, az egyik autónkban kellene ülnie, de 2025 végégig szerződés köti a Williamshez” – felelte arra a felvetésre, hogy a thai-brit versenyzőt világbajnoki anyagból gyúrták.

Felröppentek olyan pletykák is, hogy a thai többségi tulajdonos és így Christian Horner csapatfőnök szívesen visszahozná Albont, ám Marko ezek szerit nem rajong az ötletét.

Friss