back to top
2024. május 30. 06:05

KezdőlapF1Hamilton: „Nem vagyok autótervező, bárcsak az lennék"

Hamilton: „Nem vagyok autótervező, bárcsak az lennék”

-

A Kínai Nagydíjat a 9. helyen záró Lewis Hamilton kicsit odaszúrt a Mercedesnek, majd elismerte, az ő döntése vezetett a rossz szerepléshez.

Lewis Hamilton a 18. helyről a 9. pozícióba kapaszkodott fel a Kínai Nagydíjon, miközben többször arra panaszkodott, hogy nehezen vezethető a Mercedese. A hétszeres világbajnok már az időmérő edzés után elárulta, hogy jelentősen változtatott a W15-ös beállításain, ezek a változtatások pedig rosszul sültek el. A verseny után szintén kitért erre, illetve az F1 TV-nek az elmondta, az előzései ellenére „nem különösebben” élvezte a futamot, mert „eléggé lassú voltam.”

„A néhány csata, amit vívtam, okés volt, de ma nem voltunk különösebben gyorsak” – tette hozzá, mire az F1 TV riportere a különösen pofásra sikerült, Nico Hülkenberg ellen a 9-es kanyarban végrehajtott előzésére vonatkozó kérdés felvezetéseként belekezdett, hogy „Kreatív fickó vagy, dalokat írsz, tervezel…”

Hamilton azonban itt közbeszólt és kijelentette: „Viszont nem vagyok autótervező, de bárcsak az lennék”, majd az előzéssel kapcsolatban elmondta: „Sokszor megcsináltam már ezt ott. Értékelem, hogy azt mondod, kreatív voltam, de eléggé egyszerű volt. Tankönyvbe illő, hogy őszinte legyek.”

Lewis Hamilton, Mercedes, Kínai Nagydíj
Fotó: Mark Sutton / LAT Images / Pirelli

Amellett, hogy a Mercedesnek odaszúrt egy kicsit a tervezős megjegyzéssel, Hamilton készséggel elismerte, az ő sara az ennyire rossz szereplés, amit George Russell 6. helye is mutat. „Végső soron én hoztam rossz döntést a beállításokkal tegnap, és megfizettem ennek az árát. Azt tervezem, hogy a jövőben nem teszek ilyet.”

„A versenyen előrefelé lépdeltem és pontot szereztem, de kemény futam volt. Az autónak nagyon szűk a működési tartománya, és azt gondoltam, hogy [a beállítás-változtatás] a helyes lépés. Sajnos azonban ez nagyon nehézzé tette a mai napot. A csapat remek munkát végzett a kiállásokkal, George pedig azzal, hogy szerzett néhány pontot.”

Andrew Shovlin, a Mercedes versenyigazgatója némi betekintést nyújtott abba is, hogy mivel küszködött a hétszeres világbajnok.

„Lewis versenye nem volt könnyű, mivel nem nyert sokat a rajtnál a lágy gumin. Aztán forgalomba ragadt a belső oldalon a kettes kanyarban, és veszített azokkal szemben, akik kívül helyezkedtek. A sprint után elvégeztünk néhány változtatást az autóján, amelyek egyértelműen nem javítottak a kocsin, ez pedig nehézzé tette az időmérőt és a versenyt. Küszködött azzal, hogy befordítsa az autót, és a gázt is használnia kellett ehhez, amivel ártott a hátsó gumiknak.”

Magyarán Hamilton gázadással is rotált az autót, mivel annak nem tapadt eléggé az eleje, ráadásul még a taktikával sem tudott nyerni, mert keresztülhúzta a csapat számításait a Valtteri Bottas megálló Sauberje miatt életbe léptetett VSC-fázist váltó rendes biztonsági autós fázis.

„Úgy döntöttünk, kihívjuk [Hamiltont] a VSC-fázis alatt, hogy más stratégiára kerüljünk, mint a körülötte levők, de a vetélytársaink többsége is így tett, amint beküldték a rendes biztonsági autót. Profitáltunk abból, hogy néhányan kiestek előlünk, és a verseny korai szakaszát elnézve megkönnyebbülés volt, hogy szereztünk néhány pontot” – mondta Shovlin.

A Mercedes nagyobb fejlesztési csomagot vissz a soron következő futamra, a két hét múlva esedékes Miami Nagydíjra.

Friss