back to top
2024. május 19. 01:33

KezdőlapF1Kihagyott ziccer vagy ízléses tisztelgés a Ferrari kék festése? (fotók)

Kihagyott ziccer vagy ízléses tisztelgés a Ferrari kék festése? (fotók)

-

Ahogy ígérte, valóban új festéssel rukkolt elő a hétvégi Miami Nagydíjra a Ferrari. A csapat szerdán le is leplezte a módosított színösszeállítású külsőt, amelyen már a frissen megszerzett névadó szponzor is feltűnik.

A Ferrari néhány napja már világoskék külső ígéretével csigázza követőit, és az már ki is derült, hogy Charles Leclerc és Carlos Sainz hétvégi szerelése tényleg teljes egészében pirosról kékre változik.

Az autón is megjelent ez a színséma, de persze a tradicionális Ferrari-vörös azért nem változott át teljes egészében kékre: az új szín viszont az autó szinte minden szegletén megtalálható az első- és hátsó vezetőszárnytól a kerékfedőkön át a halóig.

A múlt héten két különálló, kékítéssel kapcsolatos hír is megjelent a Ferrariról: az egyik a speciális festés a miami hétvégére, a másik pedig a HP névadó szponzorként való érkezése. Végül ráadásul ez a két esemény egybeesett, hiszen a HP matricái is már ettől a hétvégétől megjelentek az autókon, a két betű pedig bekerült a csapat hivatalos nevébe is, ami mostantól Scuderia Ferrari HP.

A festés tehát egyszeri és csak az előttünk álló hétvégére szól, a HP viszont hosszú távon marad – hogy mennyi kékség marad kék-fehér logójú szponzor miatt végül a Ferrarin, az viszont alighanem majd csak a rákövetkező versenyhétvégén, az Emilia-romagnai Nagydíjon derül ki.

Friss