KezdőlapF1Versenyzőtársa szerint Senna előre érezte, hogy meg fog halni

Versenyzőtársa szerint Senna előre érezte, hogy meg fog halni

-

Johnny Herbert, az 1994-ben a Lotusnál versenyző brit nagyon más Sennát látott a tragikus imolai futam előtt.

Az 1994-ben már rutinos Forma–1-es pilótának számító, autóversenyzői karrierje befejeztével televíziós szakértőnek álló Johnny Herbert is visszaemlékezett Ayrton Senna 30 évvel ezelőtti halálára. Az akkor a Lotus-istálló színeiben versenyző, a tragikus imolai versenyt végül a 10. helyen befejező brit is úgy látta, hogy Senna nagyon más volt a balesete előtt, és mintha érezte volna, hogy ez lesz az utolsó versenye.

„Senna a balesete előtti este attól félt, hogy meg fog halni. Volt egy olyan megérzése, hogy meg fog halni” – idézi Herbertet az instantcasino.com.

Közismert történet, hogy Senna a verseny előtt elmesélte aggályait Sid Watkins professzornak, az F1 állandó orvosának, aki előző nap már nem tehetett semmit Roland Ratzenberger bukása után. Sennára nagy hatással volt a vele csaknem egyidős osztrák pilóta halála, és a futam előtt Herbert is látta rajta, hogy más, mint szokott.

Itt töltötte élete utolsó éjszakáját Ayrton Senna – a szobában mindent ugyanúgy hagytak

„Az őt a verseny előtt pásztázó kamerák is megmutatták, hogy ez egy nagyon más Ayrton volt ahhoz képest, akit azelőtt láttunk. Úgy tűnt, nagyon távol jár. Hátborzongató belegondolni ebbe annak tudatában, hogy mi történt. Annyira nehéz lehetett a Sid professzorral lefolytatott beszélgetés mellett átélni azokat az érzéseket, amiket átélt” – folytatta Herbert, majd felidézte a végzetes eseményeket.

„Emlékszem a balesetére. Mindannyian megálltunk a rajtrácson a piros zászló után, és vártuk a híreket. Emlékszem, ahogy a tévéken át néztük és sokkolt minket a baleset, majd arra is, ahogy megmozdult a sisakja. Akkor arra gondoltam, »Oké, életben van.« De nem volt, csak idegmozgás volt. Annyira sokkolt.”

Éveken át bűntudata volt az utolsó embernek, aki Senna szemébe nézett

Friss