back to top
2024. május 19. 07:15

KezdőlapF1Sajtó: a Ferrari egy nagy fogásról már lemaradt, nem távozik a Red...

Sajtó: a Ferrari egy nagy fogásról már lemaradt, nem távozik a Red Bull kulcsembere

-

Miközben mindenki azt találgatja, hogy a Red Bullt 19 közös év után elhagyó Adrian Newey a Ferrarihoz csatlakozik-e, kicsit kevesebb szó esett arról, hogy a maranellóiak korábbi egybehangzó sajtóértesülések szerint nagy erőkkel dolgoztak azon, hogy megszerezzék a 65 esztendős sztármérnök jobbkezét, a technikai igazgató Pierre Wachét. A RacingNews365 szerint azonban ennek már vége.

Waché sokak szerint még fontosabb is a Red Bull technikai gárdájában, mint Newey, ami azért nem feltétlenül van így, de az tény, hogy az irányításával az energiaitalos csapat remekül aknázta ki a Newey által (is) meghatározott fejlesztési irányt, és már harmadik éve dominálják a Forma–1-et.

Az RN365 pedig úgy tudja, hogy a szakember az idei év korábbi szakaszában az addiginál sokkal kedvezőbb szerződést írt alá, amellyel 2028 végéig hosszabbított a bikásokkal. Magyarán: a Ferrari a jelek szerint lecsúszott a Red Bull egyik kulcsemberéről, és most az a kérdés, hogy a másikat sikerül-e megszereznie, vagy Newey inkább visszavonul, esetleg másik istállóhoz megy.

Waché egyébként 2023-ban hosszú távra elkötelezte magát a Red Bull mellett, és a hírek szerint ennek a szerződésnek egy kedvezőbb változatát szignózta az idén februárban, azaz a Red Bull valószínűleg komoly lépéseket tett a megtartásáért a Ferrari érdeklődésére reagálva. A francia szakember Newey távozásával még nagyobb felelősséget kap, és a 2026-os, teljesen új szabályok szerint épített Red Bull elkészültét teljes egészében ő felügyeli majd.

Mi volt Newey szerepe a Red Bullnál, avagy jelenthet-e egy személyben megváltást új csapatának?

Friss