back to top
2024. május 20. 18:27

KezdőlapF1Többé nem tér vissza Leclerc-hez a legfontosabb kapocs – nagy változást jelentett...

Többé nem tér vissza Leclerc-hez a legfontosabb kapocs – nagy változást jelentett be a Ferrari

-

Fontos változást jelentett be a Ferrari Charles Leclerc-rel kapcsolatban.

Egy autóversenyzőnek – legyen szó Forma–1-es pilótáról, vagy bármilyen más pályaversenyzőről – mindig a versenymérnöke a legfontosabb, mivel ő az első számú kapocs közte és a csapat között. Éppen ezért a jó kapcsolat elengedhetetlen, és egy váltás mindig hordoz magában kockázatot. Charles Leclerc életében pedig most jött el a pillanat, hogy össze kell szoknia egy másik mérnökkel, akit természetesen már jól ismer.

A Ferrari versenyzője 2019 óta ugyanazzal a versenymérnökkel, Xavi Marcosszal dolgozott a maranellóiaknál, de a következő futamtól, azaz az Emilia-romagnai Nagydíjtól már nem ő, hanem Bryan Bozzi lesz az első számú kapcsolata a külvilággal a versenyek során. Ezzel alighanem többé nem halljuk a szállóigévé vált, „I’ll come back to you” („Mindjárt visszatérek hozzád”) választ, amivel Marcos a legtöbb esetben szolgált Leclerc-nek, amikor a monacói pilóta valami felől érdeklődött.

Bozzi tíz éve tagja a Ferrarinak, a pályafutását a fejlesztési részlegen kezdte a szélcsatornában, majd az aerodinamikai részlegre került. 2019 óta Leclerc teljesítménymérnöke volt, vagyis többek között a nagydíjak előtt segített a beállítások kialakításában és az élő telemetriai adatok vizsgálatában, felhasználásában.

Marcos marad a Ferrari kötelékében, de azt egyelőre nem jelentették be, hogy milyen munkakörben. A közlemény alapján valószínű, hogy nem a Forma-1-es csapatnál, hanem a márka valamely másik részlegénél folytatja. A váltás okáról nem közöltek információt.

Leclerc az Instagramon búcsúzott tőle, közös képekkel és az alábbi szavakkal: „Sok évet dolgoztunk együtt, veled értem el az első pole pozícióm, futamgyőzelmem. Mellettem voltál az első évemben a Ferrarinál, és mindig próbáltad a legjobbat kihozni belőlem, keményen hajtottál, függetlenül a szituációtól. Mindent köszönök, sok sikert kívánok Neked az új kalandokhoz a jövőben”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Friss