back to top
2024. július 08. 17:11

KezdőlapF1Lehet fokozni az év képsorait? – Ilyen belülről, ahogy Vettel Senna...

Lehet fokozni az év képsorait? – Ilyen belülről, ahogy Vettel Senna McLarenjét vezeti (videó)

-

Most már fedélzeti kamerás felvételeken is gyönyörködhetünk abban, ahogy Sebastian Vettel Ayrton Senna utolsó futamgyőztes autóját vezeti.

Mint arról beszámoltunk, Sebastian Vettel páratlan megemlékezést hozott össze a múlt heti Emilia-romagnai Nagydíjon azzal, hogy bemutatózott egyet Ayrton Senna 1993-as McLarenjével. A négyszeres világbajnok a saját tulajdonában levő MP4/8-assal lassabb, integetős és zászlólobogtatós körök mellett ment néhány gyorsabb kört is, amelyek természetesen így is jócskán elmaradtak attól a tempótól, amit az autó fénykorában futott, de adtak némi ízelítőt abból, hogy milyen volt 31 évvel ezelőtt az F1.

Az év felvételei – Vettel is elérzékenyült Senna autójának vezetése után (videó)

A bemutatóról elérhető élő közvetítésben fedélzeti kamerás felvétel ugyanakkor nem szerepelt, így nem tudtuk teljesen Vettel, illetve Senna helyébe képzelni magunkat, ám mivel a McLaren bal oldalszekrényére kamerát erősítettek, várható volt, hogy utólag ilyen képsorokat is láthatunk. Az F1 a minap pedig közzé is tett ezekből egy részletet.

Ha a Vettel bemutatójáról készült felvételekre azt mondtuk, hogy az év képsorai, akkor lehet, hogy revideálnunk kell a leírtakat:

FRISSÍTÉS

Közben az F1 a YouTube-on közzétette a 360 fokos kamerából a teljes bemutatót. Az élmény VR-szemüvegben az igazi, de laptopon, telefonon vagy tableten is élvezhető. Utóbbiakon a nyilak segítségével lehet nézelődni.

Friss