back to top
2024. július 07. 13:09

KezdőlapF1Ilyen, ha az erkély alatt csapódik be 200-al egy Forma–1-es autó (videó)

Ilyen, ha az erkély alatt csapódik be 200-al egy Forma–1-es autó (videó)

-

Lévén házak között rendezik, a Monacói Nagydíj első körében történt hatalmas balesetet jó néhány néző az erkélyről nézte végig, majd többen meg is osztották a felvételeket a közösségi médiában.

A részben a piros zászlós megszakítás miatt a szokottnál is egysíkúbb Monacói Nagydíj első néhány méterén valószínűleg még senki nem bóbiskolt el, hiszen Carlos Sainz defektje, illetve Sergio Pérez és Kevin Magnussen összeakadása (aztán magukkal rántották Nico Hülkenberget is) borzolta a kedélyeket. Különösen a mexikói pilóta Red Bulljának korláthoz csapódása volt látványos, egyben veszélyes, amit a televíziós közvetítés kamerái mellett számos néző is megörökített.

Hogy a korlát mellett állók mekkora veszélynek voltak kitéve a repülő törmelék miatt, arról ezek a felvételek tanúskodnak, az pedig, hogy a teraszokról milyen volt a kilátás, alább osztottunk meg videókat.

A Red Bull becslése szerint Pérez autójában 2-3 millió dolláros kár keletkezett, ami Christian Horner csapatfőnök elmondása szerint hatással lesz a fejlesztési tervükre. Az esetet egyébként nem vizsgálták, így az egyversenyes eltiltástól mindössze 2 büntetőpontra levő Kevin Magnussen megúszta, hogy ki kelljen hagynia a Kanadai Nagydíjat.

Súlyos következmények: Hamilton sem okozott akkora kárt a Red Bullnak, mint a monacói bukás

Friss