back to top
2024. július 04. 22:40

KezdőlapF1Hamilton elmesélte, hogyan fulladt kis híján a tengerbe

Hamilton elmesélte, hogyan fulladt kis híján a tengerbe

-

Lewis Hamilton nemrég a Hot Ones podcast vendége volt, amelyben meglepő történetet osztott meg. A hétszeres világbajnok elárulta, hogy egyszer majdnem megfulladt, miközben egy profi szörfös, Kelly Slater mellett szelte a hullámokat.

A Mercedes klasszisa Hawaiion 3 méteres magas hullámmal találta szemben magát, ami kis híján a vesztét okozta. A Mercedes pilótája mindent megtett, hogy elkerülje a bajt, de a hullám gyilkos zónája beszippantotta őt. Ekkor azt gondolta, hogy akár mindennek vége lehet.

A 103-szoros futamgyőztes – akinek még a szörfdeszkája is kettétört az erős hullámok következtében – azt is felfedte, hogy a víz alatt próbálta meg elkerülni a további négy hullámot, amelyek felé tartottak.

Hamilton szörfözés közben:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

„Hallottam, ahogyan a hullámok összecsapnak felettem. Láttam, hogy jön még négy komolyabb hullám, és amint tudtam, mindig feljöttem levegőért. Azonban volt egy olyan pont, amikor azt gondoltam, hogy ez a vég, mert majdnem elfogyott a levegőm. Három alkalommal kellett ezt megcsinálnom, és ezt hittem, hogy nem fog sikerülni. Ekkor jöttem rá, hogy a szörfösök minden tiszteletet megérdemelnek.”

Hamilton először 2014-ben kóstolt bele a szörfözésbe, ami azóta az egyik kedvenc hobbija lett. „Őrület, hogy mennyi szörföt néztem az idén. Minden nap, amikor netezem, szörfözést nézek – bármit, amit találok. A szörfözés a legjobb dolog, amit valaha éreztem. Annyira boldog vagyok közben. El sem tudom mondani, mennyire imádom. Amikor felállsz a deszkára, ahhoz fogható érzése nincsen” – nyilatkozta akkor.

A hétszeres világbajnoknak egyébként van egy másik veszélyes hobbija is, hiszen ejtőernyőzni is rendszeresen szokott.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Friss