back to top
2024. július 02. 06:19

KezdőlapF1Verstappen kihagy egy évet? – riválisát nem lepné meg, ha így döntene

Verstappen kihagy egy évet? – riválisát nem lepné meg, ha így döntene

-

Riválisa szerint teljesen érthető lenne, ha Max Verstappen a következő idény után ideiglenesen szögre akasztaná a sisakját.

Noha Max Verstappen Monacóban a Guardian kérdésére elmondta, „csodálatos lenne”, ha a Red Bullnál tölthetné teljes Forma–1-es pályafutását, George Russellt nem lepné meg, ha a holland pilóta a 2025-ös szezon után kivenne egy év szabadságot, és megnézné, hogy melyik istálló tudott a legjobban alkalmazkodni az új szabályokhoz.

„Csodálatos lenne itt, a Red Bullnál befejezni a pályafutásomat. Elképesztő lenne ezeket az éveket ugyanannál a csapatnál végigcsinálni. Eléggé lojális ember vagyok, és ez olyasmi, ami sokat jelent nekem. Ezt kérem a csapattól is, és eddig ez nagyszerűen működött, és ezt is szeretném hosszú időre megtartani” – mondta Verstappen, akit az utóbbi hónapokban folyamatosan a Mercedesszel boronáltak össze, mivel Toto Wolff nyíltan kampányolt a megszerzéséért.

Azt ugyanakkor Wolff is elmondta, hogy a háromszoros világbajnok helyében 2025-ben még a Red Bullnál maradna, mivel ott lesz a legnagyobb esélye újabb vb-címet nyerni. 2026-tól viszont átrendeződhetnek az erőviszonyok, különösen annak tükrében, hogy a hírek szerint a gyártók közül a Mercedes áll a legjobban a 2026-os erőforrásával (nem mellesleg állítólag Alex Albon is ezért hosszabbított a Williamsszel), ami Verstappennek is kecsegtető lehet. Garancia persze semmire nincs, így Russell szerint nem lenne ördögtől való az sem, ha Verstappen 2025 után pihenőre menne.

Kiváló pilóták, jó viszonyban is vannak, mégis rosszul sülne el Verstappen és Alonso párosa?

„Max kivehet egy év szabadságot 2026-ban, és megnézheti, melyik a legjobb csapat. Egyáltalán nem lepne meg, ha ezt tenné. Ne feledjük, 2026 lutri, ezért tényleg nem lehet tudni előre, hogy mi lesz” – idézi a Mercedes versenyzőjét a Daily Mail.

Amennyiben viszont nem így tesz, vagy akár 2026 után megy a Mercedeshez, Russell azt is örömmel fogadná. „Nem riadnék vissza attól, hogy Max mellé üljek, miként attól sem riadnék vissza, ha Max hozzánk jönne. A legnagyobb kihívással néztem szembe, amikor a Mercedeshez érkeztem statisztikailag minden idők legjobbja mellé, majd az időmérőkön és versenyeken is felvettem vele a kesztyűt. Ez minden, amit tehetek.”

Hogy Russell hosszú távon a Mercedesnél lesz-e, az persze megint más kérdés, de mint mondta, nem bánná, ha velük érhetne fel a csúcsra. „Lojális fickó vagyok, a Mercedes pedig megadta nekem a lehetőséget, de közben világbajnok akarok lenni. Jelenleg nem mi vagyunk ebben a helyzetben, de egy éve a McLaren volt a leglassabb csapat, most pedig ők a leggyorsabbak.”

Friss