back to top
2024. június 24. 01:48

KezdőlapF1Leclerc megindokolta a Ferrari érthetetlen taktikai bakinak tűnő döntését

Leclerc megindokolta a Ferrari érthetetlen taktikai bakinak tűnő döntését

-

A hétvégi Kanadai Nagydíj siralmasan alakult a Ferrari számára (egyik versenyzőjük sem ért célba), de Charles Leclerc szerint a csapatnak nem szabad túlreagálni a botladozást. 

Kettős kiesés lett a mérlege a Ferrarinak a Kanadai Nagydíjon, miután Charles Leclerc műszaki hiba, Carlos Sainz pedig baleset miatt volt kénytelen feladni a versenyt. Leclerc a verseny azt mondta, a közvetítésben is hallott motorprobléma miatt körönként 1,5 másodpercet vesztett. „Utána kell járnunk az okának, mert ezek a dolgok megnehezíthetik a szezon további részét  – jelentette ki az F1TV-nek. – Nem szabad túlreagálni az autó tempóját, mert vannak jó és rossz hétvégék. (…) Egyértelműen nem éreztem jónak az autót, ezzel foglalkoznunk kell, és megérteni, mi siklott félre. Monaco [és a győzelem] után sem reagáltuk túl az eredményt, most sem szabad ezt tennünk, de azért fáj, ami történt.”

Leclerc kitért arra a furcsa, a Ferraritól régebben megszokott megmosolyogtató döntésre is, hogy az erősödő esőben megkapta a száraz pályás gumit: a szavai alapján volt rá racionális magyarázata a csapatnak, még ha konkrétumot nem is árult el (és a rádióforgalomban sem esett szó ilyesmiről, miközben Leclerc nagyon erősködött, hogy gyorsan váltsanak vissza átmeneti esőgumira). „Egy ponton úgy döntöttünk, slick gumira váltunk, holott nagyobb volt az esélye annak, hogy nem fog beválni. De valamit ellenőriznünk kellett. A motorproblémák miatt amúgy sem szereztünk volna pontot” – magyarázta.

Utóbbi súlyosságáról egyelőre nem érkezett információ, de nem árt figyelni, hogy a következő versenyeken visszaveti-e ismét a Ferrarit.

Leclerc nem kért a Ferrari szájba rágott nyilatkozatából

Friss