back to top
2024. július 03. 16:59

KezdőlapF1Újabb botrányok várhatók a Red Bullnál? - a rivális szerint a csapat...

Újabb botrányok várhatók a Red Bullnál? – a rivális szerint a csapat meggyengült

-

A Red Bull az utóbbi időben a pályán sem hengerel, de a rivális főnöke szerint a pályán kívüli botrányokból is várható még Milton Keynes-ben.

Noha jó ideje csend uralkodik a Red Bull körül az év elejét meghatározó hatalmi harcok és a zaklatási botrány kapcsán, Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója szerint ez nem fog így maradni. Az amerikai üzletember több dolog miatt is úgy véli, hogy az utóbbi versenyeken egyszer sem domináló, Miamiban és Monacóban is vereséget szenvedő istálló nehéz helyzetben van.

„A Red Bullnál jelenleg eléggé mérgező környezet uralkodik, és még nincs vége. Newey távozása fontos, mert sokan a Red Bullnál vele kezdtek el dolgozni. Már említettem, hogy önéletrajzok keringenek. Ez mindig így van, de most nagyobb szintű fészkelődést tapasztalni. Egyúttal azt is gondolom, hogy a jövőben nehezebb lesz megegyezni szponzorokkal, mert körültekintőbben meg fogják vizsgálni, hogy mihez adják a nevüket. Nehéz helyzet” – ecsetelte Brown a Bloomberg Hot Pursuit nevű podcastjában.

Newey távozása csak a kezdet? – a rivális főnöke érdekes jelenségről számolt be a Red Bull kapcsán

A McLaren vezére kitért Max Verstappen helyzetére is, akit egy ideig rendre a Mercedesszel hoztak kapcsolatba, és azon ment a találgatás, hogy a holland akár már 2025-től, de legkésőbb 2026-tól csatlakozhat az új szabályok szerint épített motorral a hírek szerint nagyon jól álló brackley-iekhez.

„Ott van az egész Verstappen-dráma. Megy vagy marad? Maxnak van szerződése, és csak az apja az, aki elég nyíltan beszél. A Red Bull nagyszerű versenycsapat, de kibillent az egyensúlyából. Ezt látni Newey távozásával is, noha eltörölni őket soha nem lehet. Mint mondtam, elképesztő csapat, de nem olyan erősek, mint voltak. Ha azt nézem, hogy melyik csapatok vannak jelenleg a legjobb lendületben, akkor az a Ferrari és a McLaren. A dolgok ugyanakkor gyorsan változhatnak, ezért két lábbal a földön kell maradnunk” – figyelmeztetett Brown.

Verstappen kihagy egy évet? – riválisát nem lepné meg, ha így döntene

Friss