back to top
2024. szeptember 28. 00:28

KezdőlapF1Sainz felidézte, milyen kíméletlen tanáccsal látta őt el kétszeres ralivilágbajnok apja

Sainz felidézte, milyen kíméletlen tanáccsal látta őt el kétszeres ralivilágbajnok apja

-

Carlos Sainz arról mesélt, egy híres versenyző fiaként autósportos karrierbe fogni sokkal nehezebb, mint azt a közvélemény gondolja – rengeteg komplexussal kellett megküzdenie.

Vigyázz jól, mert az F1 hideg, büszke és irigy – a Bojtorján örökzöld dalában megénekelt kép idéződik fel, amint ifjabb Carlos Sainz visszaemlékezik arra, ahogyan apja, a kétszeres ralivilágbajnok idősebb Carlos Sainz ellátta őt jó tanácsokkal karrierje kezdetén.

„Egy napon az apám leültetett, és azt mondta, »Carlos, az élet nagyon kíméletlen, ebben a sportban pedig még inkább az, szóval vagy te eszed meg a többieket, vagy ők esznek meg téged. Mindenki meg akarja majd nehezíteni az életed. Tudom, hogy te egy jó gyerek vagy, aki mindenkivel jóban akar lenni, közösen focizni a többi versenyzővel, de itt vagy te harapsz, vagy ők harapnak. Ügyelj arra, hogy amikor felhúzod a sisakot, te legyél az, aki harap«” – ecsetelte Sainz a Nude Project podcastjában.

Bár bizonyára igaz, hogy egy ismert vezetéknévre könnyebben felfigyel a szakma, és valószínűleg az autóversenyzés súlyos pénzügyi hátterét is könnyebben teremti elő, ugyanakkor Sainz inkább a hátrányaira emlékszik a korai hírnévnek, hiszen attól tartott, elismert apjára fog rossz fényt vetni, ha ő mellényúl a versenypályákon.

„Beletelt némi időbe, mire ezt átkapcsoltam magamban, és a jó gyerek helyett olyan versenyzővé váltam, aki képes kitenni másokat a pályáról, ha erre van szükség. Talán attól féltem, hogy az emberek azt fogják gondolni, Carlos Sainz fia egy igazi köcsög. Sok ilyen mini-komplexussal kellett megküzdenem magamban. Tudtam, hogy sokan csak valaki fiaként tekintettek rám, emiatt eleinte sokkal óvatosabb voltam a kelleténél” – fogalmazott a Ferrari versenyzője.

Az idei F1-es mezőnyben is több pilóta van, akinek apja szintén versenyzett az autósport valamilyen szintjén – nemrég Charles Leclerc osztotta meg, mekkora változást hozott számára, amikor már nem számíthatott apja útmutatásaira. Max Verstappen és Kevin Magnussen jelenleg azok az aktív versenyzők, akiknek korábban apjuk is eljutott az F1-ig – összesen 16-an voltak ilyenek a sport történetében.

Kiderült a teljes igazság Verstappen előléptetéséről – idősebb Sainz keze is benne volt a dologban

Friss