back to top
2024. június 27. 04:20

KezdőlapF1A hétvégi lesz az év legfontosabb Forma–1-es futama?

A hétvégi lesz az év legfontosabb Forma–1-es futama?

-

Amennyiben az utóbbi versenyeken látható trend folytatódik a következő Forma–1-es hétvégén, az igencsak biztató fejlemény lesz az idei szezon izgalmait illetően.

A hétvégén rendezik az idei szezon harmadik európai F1-es hétvégéjét, ami könnyen lehet, hogy nemcsak az öreg kontinens, hanem az egész szezon legfontosabb versenye lesz abból a szempontból, hogy mit várhatunk a folytatásban az erőviszonyokat illetően. A barcelonai Circuit de Catalunya ugyanis remek képet fog adni arról, hogy a Red Bull előnye csak az olyan pályákon tűnt e-el, vagy csökkent jelentősen, amelyeken kiemelten fontos a kerékvetők meglovagolása és sok az útegyenetlenség, avagy egy eddig a bikások autójának erősségeit kidomborító körön sem lesz nyoma a korábbi fölénynek.

Persze azt nem lehet kijelenteni, hogy amennyiben Max Verstappen mindenkit faképnél hagy Spanyolországban, biztosan ő lesz a világbajnok, de ez igencsak nehéz helyzetbe hozná a riválisokat, és azt jelentené, hogy a „Red Bull-pályákon” továbbra is nehezen rúgnak majd labdába. Amennyiben viszont kikap, vagy legalább szoros versenyben nyer a holland, felcsillanhat a remény, hogy nem csak az olyan helyszíneken lehet szoros a verseny, mint Monaco, Montreal vagy Miami, hanem gyakorlatilag bárhol.

A nézőpontot kicsit megfordítva az ellenfelek közül a McLarennek eközben azt kell megmutatnia, hogy bármelyik pályán gyors tud lenni, míg a Ferrarinál az a kérdés, hogy miként tudnak felállni a katasztrofális montreali hétvégéből. És a győzelem sorsába az idén először az előző hétvégén, Montrealban beleszólni képes Mercedes szempontjából sem mindegy, hogy miként alakulnak az események Barcelonában, hiszen egy újabb jó szerepléssel maguknak is megerősíthetik, hogy végre jó irányba tartanak.

Friss