back to top
2024. szeptember 28. 18:45

KezdőlapF1Alonso: Kevesebb duma és jobb teljesítmény kell az Aston Martintól

Alonso: Kevesebb duma és jobb teljesítmény kell az Aston Martintól

-

Fernando Alonso félreérthetetlen üzenetet küldött az Aston Martinnak a Spanyol Nagydíj után, amelyen a csapat ismét nagyon gyengén szerepelt.

Az Aston Martin nemhogy nem képes visszatalálni arra az útra, amelyen a tavalyi szezon első felében járt, hanem a silverstone-i istálló egyre rosszabb helyzetbe kerül, mert nem tud minden fejlesztéssel javulni egy kicsit. Fernando Alonso a 11. helyről rajtolva a 12. pozícióban zárta a hétvégi Spanyol Nagydíjat, és az utóbbi négy futamából csak egyszer szerzett pontot, ami igen karcsú mérleg. A kétszeres világbajnok ezért aztán nem is finomkodott Barcelonában, és közölte, hogy most már duma helyett a tettek mezejére kellene lépnie a csapatának.

Alonso, Aston Martin, Spanyol Nagydíj
Fotó: Aston Martin F1 Team

„Kissé csalódott vagyok, amiért nem szereztünk pontot, de nem is érdemeltünk pontszerzést, mert az egész hétvégén nem volt meg a tempónk. A verseny extrém nehéz volt. Amikor ennyit csúszkálsz a kanyarokban, kinyírod a gumikat, így két problémával is szembesülsz: nincs meg a tempód, és nagyon kopnak a gumik. Mindent egybevetve ez egy nagyon hosszú verseny volt a számunkra, és ennél jobbnak kell lennünk” – idézi a jövő hónapban a 43-at töltő veteránt az Autosport.

Alonso ráadásul a folytatást illetően sem volt túl optimista, és szerinte a soron következő két futamon sem fognak jól szerepelni, mert az autónak egyszerűen nincs elég leszorítóereje. „Frusztráló, de most semmit sem tehetünk, ezért azonnal elkezdünk Ausztrián agyalni, amint meglátjuk a kockás zászlót, és azon gondolkozni, hogy mit csinálhatunk másként. De szerintem az is fájdalmas lesz, mert az elnyújtott kanyarokkal vannak hasonlóságok Barcelonával. Úgyhogy az is nehéz hétvége lesz, és valószínűleg Silverstone is. Nem válhatunk túlságosan frusztrálttá, de itt az ideje keményebben dolgozni, kevesebbet dumálni és jobban teljesíteni. Ezt is akarjuk tenni.”

Alonso, Aston Martin, Spanyol Nagydíj
Fotó: Aston Martin F1 Team

Alonso szerint mostantól az lesz a legfontosabb, hogy minden egyes fejlesztéssel előrelépjenek, mert ezt eddig nem tudták megtenni. „Várom ezeket a fejlesztéseket, de rengeteget fejlesztjük az autót, az eredmények azonban nem jönnek. Arra kell koncentrálnunk, hogy amit elhozunk a pályára, az hozza, amit várunk tőle, és elkezdjünk egyre jobbak és jobbak lenni. Mint mondtam, keményen kell dolgoznunk, versenyről versenyre kell javulnunk, de anélkül, hogy túl sokat beszélnénk vagy ígérgetnénk.”

Amikor a spanyol pilótától megkérdezték, hogy az eddig elhozott fejlesztések miért nem működnek a fejlesztések, csak annyit felelt: „Versenyző vagyok, nem mérnök.”

Friss