back to top
2024. szeptember 28. 20:54

KezdőlapF1Verstappen és Hamilton is csak nevetni tudott Norrison a Spanyol Nagydíjon után...

Verstappen és Hamilton is csak nevetni tudott Norrison a Spanyol Nagydíjon után (videó)

-

Max Verstappen és Lewis Hamilton is csak nevetni tudott azon, amikor Lando Norris elkezdte bizonygatni, hogy elég helyet hagyott a Red Bull pilótájának a Spanyol Nagydíj rajtja után. A címvédő azért utólag elmondta, ő is ráhagyott egy kicsit, és azért kellett lemennie a fűre.

A Spanyol Nagydíj megnyeréséről nem sokkal lecsúszó, Max Verstappentől vereséget szenvedő Lando Norris már a barcelonai futam rajtjánál lépéshátrányba került, hiszen nem tudta megtartani a pole pozíciót, miután riválisa az első kanyar féktávján bebújt mellé és megelőzte, eközben pedig kívülről George Russell mindkettejüket átugrotta. Ám nem sokon múlt, hogy a Norris és Verstappen már a célegyenesben összeakadjon, előbbi ugyanis agresszívan leterelte a rajtot jobban elkapó hollandot, akinek jobb oldali kerekei megcsípték a fűsávot.

A rajt:

A futam utáni sajtótájékoztatón természetesen szóba került az eset – amire Verstappen már közvetlenül a rajt után felhívta a csapata figyelmét és közölte, hogy Norris a fűre szorította őt –, mire a McLaren pilótája elmondta: „Nehéz megítélni ezt az ilyen helyzetekben, nem vehetek elő egy mérőszalagot, hogy pontosan kimérjem a távolságot. Nem fogom megkönnyíteni a dolgát, de szerintem volt elég hely…”

Norris ezen a ponton viszont nem tudta folytatni a mondandóját, mert mellette Verstappen és Hamilton is elkezdett nevetni. „Mi az?” – kérdezte vigyorogva ezután a Miami Nagydíj győztese, majd hozzátette, hogy „akkor inkább nem beszélek többet”, mire Verstappen és Hamilton ismét nevetett. Aztán persze folytatta: „Szerintem csak versenyeztünk, elég helyet hagytam neki, szerintem egyetlen ponton sem volt kevés helye ahhoz, hogy a pályán maradjon.”

Verstappenéket azonban ez sem győzte meg, mire Norris a barátjához fordult azzal, hogy „Akarsz te válaszolni?”. Verstappen pedig akart, és eleinte viccesre vette a figurát. „Szerintem már tudom is, hogy mit kap tőlem a születésnapjára. Vagy egy nagy tükröt, vagy szemüveget, és akkor minden rendben lesz – nevetett a holland, majd komolyra fordítva elmondta, hogy „persze keményen versenyeztünk, és valószínűleg én is ugyanezt tettem volna a helyében. Az ember mindig próbál elmenni a határig. Én el akartam kerülni, hogy összeérjünk, ezért ilyenkor mindig ráhagyok néhány extra centimétert, ez pedig azt jelentette, hogy rá kellett mennem a fűre. Szerencsére semmi nem történt, jót versenyeztünk az első kanyarig, úgyhogy minden rendben.”

A sajtótájékoztatón lejátszódott vicces jelenetet IDE KATTINTVA nézheted meg.

Friss