back to top
2024. július 21. 12:13

KezdőlapF1Sajtóhír: távozhat a Ferrarit technikai igazgatója, a Mercedestől érkező szakember pótolhatja

Sajtóhír: távozhat a Ferrarit technikai igazgatója, a Mercedestől érkező szakember pótolhatja

-

A Ferrari háza táján változás készülődik: a formu1a.uno információi szerint a technikai igazgató Enrico Cardile az Aston Martinnál folytatja pályafutását a következő szezontól.

Cardile munkakapcsolata 2002 óta tart a Ferrarival, először közös aerodinamikai kutatási projektet végeztek együtt, majd 2005-től a GT-versenyrészleghez került. A Ferrari F1-es istállójánál 2016 óta dolgozik vezető beosztásban, jelenleg ő a technikai igazgató, nála összpontosulnak a legfontosabb tervezői feladatok.

Az irányítása alatt változó sikereket ért el a Ferrari, a legközelebb 2018-ban állt a bajnoki címhez, de a szezon második felében nem tudták tartani a lépést a Mercedesszel. Az Aston Martinnál – amennyiben tényleg oda igazol – komomy kihívás vár rá, hiszen a silverstone-i istálló hullámvölgyben van, bőven lehet javítani a teljesítményén.

Az olasz szakoldal úgy tudja, októbertől a Mercedestől leigazolt Loïc Serra veszi át Cardile feladatainak nagy részét, és a személycsere nem áll összefüggésben Adrian Newey esetleges érkezésével.

A Ferrarinál azt hiszik, okosabbak Newey-nál? – teljesen mást csinálnak, mint a többiek

Friss