back to top
2024. július 01. 21:01

KezdőlapF1Verstappen az apja mellé állt Jos és Horner legújabb botrányában

Verstappen az apja mellé állt Jos és Horner legújabb botrányában

-

Max Verstappen az apja mellé állt a Red Bull legújabb botrányában, és közölte, elkerülhető lett volna, ami történt.

Miközben a Red Bull a pályán eddig legyőzhetetlen, és mind a sprintidőmérőt, mind a sprintet megnyerte Max Verstappennel az Osztrák Nagydíjon, azon kívül ismét olyasmi miatt került a figyelem középpontjába, amiért nagyon nem szeretne. Jos Verstappen ugyanis a minap nyílt támadást intézett Christian Horner ellen, amiért állítása szerint a csapatfőnök lobbizott azért, hogy ne vehessen részt a Legendák Parádéjának nevezett F1-es bemutatón Sebastian Vettel 2012-es autójával.

Horner ezt pénteken tagadta, miközben olyan információk is keringenek a paddockban, hogy a Red Bull csak azt akarta elkerülni, hogy a Josról készült felvételeket és fotókat ezután felhasználják a csapat közösségi oldalain. Akárhogy is történt, Max Verstappen apja önként lemondott a részvételről, miután közölte, hogy Horner „gyerekes”, és „végeztem vele.”

Hogy a kívülről jelentéktelen civakodásnak tűnő újabb balhénak milyen hatása lehet Max Verstappen jövőjére a Red Bullnál, arról alábbi cikkünkben írtunk bővebben.

„Gyerekesen viselkedik, végeztem vele” – Max Verstappen maradása mégsem olyan biztos?

Azt is írtuk, hogy mióta Jos Verstappen a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon lemondásra szólította fel Hornert, Max Verstappen kínosan ügyelt arra, hogy a lehető legdiplomatikusabban nyilvánuljon meg. Ezért mindenki kíváncsian várta, hogy most mit reagál, amikor a sprintfutam után először áll a balhé kirobbanása óta az újságírók rendelkezésére. Nos, most is diplomatikus volt, viszont kiállt az apja mellett, mondván megérti őt.

„Ez természetesen nem szép sem nekem, sem az apámnak, sem Christiannak, sem a csapatnak. Nyilván nem akarom, hogy ilyen dolgok történjenek. Az apám elég világosan fogalmazott a történtek mögötti okokról, és természetesen meg tudom érteni a véleményét, mert végső soron felkérték, hogy vezesse az autót, majd kiderült, hogy nem akarják, hogy vezesse azt – mondta a címvédő, megerősítve az apja verzióját a történtekről. – Az apámat nem izgatja ez, de megkérték, hogy vezesse a holland drukkerek miatt. Remek a kapcsolatunk az egész pályával. Megértem azt is, hogy másfelől a teljesítményre kell koncentrálni, én pedig jó kapcsolatot akarok ápolni mindenkivel, ezt a forgatókönyvet pedig természetesen el lehetett volna kerülni.”

Verstappen tehát úgy érzi, elkerülhető lett volna a botrány, és aligha arra gondolt, hogy az apjának csöndben kellett volna maradnia.

Friss