back to top
2024. július 13. 19:11

KezdőlapF1Anthony Hamilton: Szólni fogok, ha Lewis már nem lesz elég jó

Anthony Hamilton: Szólni fogok, ha Lewis már nem lesz elég jó

-

Sokakban, elsősorban magában Lewis Hamiltonban is kérdéseket vetett fel, hogy két és fél éven át képtelen volt futamot nyerni a Forma-1-ben. Apja, Anthony ott volt vele ebben a fontos pillanatban, amikor Silverstone-ban megszakadt a rossz sorozat, és leszögezte, egyáltalán nem koptak meg a képességei.

Mintha csak megérezte volna, hogy valami nagy dolog készül, Hamilton a szélesebb családi körét meginvitálta a Brit Nagydíjra. Elsősorban persze azért, mert egy fontos korszak végéhez közeledik azáltal, hogy utoljára állt rajthoz hazai versenyén a Mercedes színeiben, végül azonban győzelmet ünnepelhetett anyja és apja jelenlétében: miután megkapta a gratulációkat a mercedeses csapattagoktól, hosszan ölelkezett apjával, s vállára borulva, még sisakban könnyezett tovább.

„Jó érzés, hogy a megfelelő pillanatban ott voltam Lewisszal, mert rengeteg érzelem szabadult fel benne, és én vagyok az egyetlen, akivel ezt meg tudta volna csinálni” – mondta a köztük meglévő szoros kötelékre utalva Anthony Hamilton a Sky Sportsnak.

„Olykor ő is megkérdőjelezi a saját képességeit, mint ahogy mindannyian feltesszük magunknak a kérdést, hogy vajon elég jók, fiatalok, erősek vagyunk-e még. Ismerem Lewist, és tudom, hogy még mindig megvan benne, ami az élen való versenyzéshez kell. És ő is tudja. Amikor Lewis már nem lesz elég jó, szólni fogok.”

„Ne feledjük, nyolcévesen kezdte ezt az egészet egy önkormányzati lakásból indulva. Keményen dolgoztunk, hogy eljussunk idáig, és minden nap beleteszi ugyanazt az erőfeszítést. Sohasem végez fél munkát, mindig mindent belead.”

Később a pilótát megkérdezték, mit mondtak egymásnak apjával abban a pillanatban, ami alighanem a szezon legérzelmesebbjei között marad.

„Már nem is emlékszem. Azt hiszem, azt mondta, »már nagyon akartad, ezt igaz?«, mire én csak annyit feleltem, »igen«” – idézte vissza a silverstone-i győztes.

Hamilton a családdal:

Friss