back to top
2024. augusztus 24. 11:04

KezdőlapF1Még évekig segíti a Ferrarit a Schumacher-korszak egyik sikerkovácsa

Még évekig segíti a Ferrarit a Schumacher-korszak egyik sikerkovácsa

-

Nemcsak a Ferrari F1-es részlege, hanem WEC-projektje szempontjából is fontos fejleményről számolt be Leo Turrini elismert olasz újságíró.

Noha Adrian Newey megszerzéséről a hírek szerint lemaradnak, egy nagy nevű szakembert legalább sikerült megtartania a Ferrarinak, amely Leo Turrini információi szerint 2027 végéig meghosszabbította Rory Byrne tanácsadói szerződését. A 80 esztendős dél-afrikai mérnök Ross Brawnnal egyetemben Michael Schumachert követve csatlakozott a Benettontól a Ferrarihoz 1997-ben, és egészen 2006-ig főtervezőként szolgálta a vörösöket, azaz kulcsszerepet játszott az 1999 és 2004 között nyert hat konstruktőri és öt egyéni világbajnoki címben. 2006 óta néhány éves szünetet leszámítva tanácsadóként segíti a maranellóiakat

Turrini arról értekezik, hogy Byrne ezúttal a Ferrari hypercar-projektjében vállalhat kulcsszerepet, miután Le Mans-i 24 óráson aratott győzelmükkel az olaszok visszatértek a világbajnoki címre esélyesek közé a hosszútávú-világbajnokságban (WEC). Mindezt úgy, hogy a tavalyi debütálása óta 499P még egyszer sem nyert Le Mans-on kívül, és ha világbajnokok akarnak lenni vele, az idei 5 hátralevő fordulóban muszáj lenne gyarapítani a győzelmek számát.

Mivel jelenleg a WEC az egyetlen olyan sorozat, amelyben a Ferrarinak esélye van az idén kiemelkedő sikerekre, Byrne ezen a fronton kamatoztathatja szakértelmét, és segítheti 2008 óta első világbajnoki címéhez a maranellóiakat. Ha nem megy az F1-ben, majd fog a WEC-ben?

Friss