back to top
2024. szeptember 08. 01:30

KezdőlapF1Hamilton és a Ferrari házassága nem jött volna létre, ha ez megvalósul,...

Hamilton és a Ferrari házassága nem jött volna létre, ha ez megvalósul, véli Russell

-

Csapattársa úgy sejti, Lewis Hamilton még megbánhatja azon szezon előtt meghozott döntését, miszerint 2025-től a Mercedest elhagyva a Ferrari versenyzője lesz.

A hétszeres világbajnok saját karrierjében példátlan sikertelenségi sorozatot élt meg azáltal, hogy 2022-ben és 2023-ban egyaránt futamgyőzelem nélkül maradt, a Mercedes visszaesésének fényében pedig indokolhatónak is tűnt a döntése, miszerint utolsó F1-es éveiben szerencsét próbál egy másik csapattal, amely történetesen a legnagyobb vonzerővel rendelkező Ferrari.

Ezt a döntést még a 2024-es szezon első harmada is igazolni látszott, hiszen a Ferrari képes volt futamgyőzelmeket elvenni a Red Bulltól, miközben a Mercedes még hátrébb került az erősorrendben, egészen a konstruktőri negyedik helyig. Ám az utolsó néhány hétben történt átrendeződés megfordította a látképet: a Ferrari rossz irányba indult a fejlesztésekkel, a Mercedes pedig rájött, hogyan hozza ki az autóban rejlő potenciált, s két hete Silverstone-ban Hamilton meg is szakította nyeretlenségi sorozatát.

A Mercedes is bajba került a világot megbénító informatikai hiba miatt

George Russell egyelőre nem tudja, ki lesz a csapattársa jövőre a Mercedesnél, ugyanakkor úgy sejti, Hamilton könnyen ráfázhat a csapatváltásra, hiszen akár 2025-re is a Mercedesnél maradhat a lendület, ráadásul a 2026-ra érkező új szabályrendszerre való felkészülésben is ők állnak a legjobban a paddockbeli sejtések szerint – és Russell saját vélekedése szerint is.

„Nem hiszem, hogy elszerződik, ha a csapatunk úgy teljesített volna, ahogy most. Egész biztos, hogy nem ment volna el – mondta Hamiltonról Russell a Reutersnek. – A 2026-os hajtásláncunk nagyon erősnek tűnik, ahogy az üzemanyag fejlesztésével is jól állunk, így komoly optimizmus övezi az előttünk álló éveket. Noha az elmúlt pár év kemény volt, most mégis azt érezzük, hogy a lendület a mi oldalunkon áll.”

Hamilton távozásával az F1 történetének leghosszabb csapat és versenyző közötti együttműködése fog véget érni közel 250 futam után, bár Russell azt gyanítja, nem annyira a Ferrari vonzereje csábította, inkább a Mercedes eddigi sikertelensége hajtotta el a hétszeres világbajnokot.

„Azt hiszem, egy ponton mindenki igényli a változást. 12 éve itt van, és rengeteg mindent elért a csapattal. Megértem, hogy izgalmas lesz számára belekezdeni valami újba. Ugyanakkor ha egy versenyző aktuális csapata futamokat nyer, és minden remekül fest a jövőre nézve is, akkor már senki nem az autó színe alapján dönt, hanem egyszerűen a lehető leggyorsabba akar beleülni” – mondta Russell, aki szerint könnyen lehet, hogy a jelenlegi erőviszonyok ismeretében Hamilton már másmilyen döntést hozna a jövőjéről.

Sajtó: Hamilton után Russell is távozhat a Mercedestől, ha Sainz nem áll kötélnek

Friss