back to top
2024. szeptember 09. 11:17

KezdőlapF1Személyes konfliktusa van egykori főnökének Mick Schumacherrel? – Steiner válaszolt

Személyes konfliktusa van egykori főnökének Mick Schumacherrel? – Steiner válaszolt

-

Günther Steiner kijelentette, hogy kedveli Mick Schumachert, nem személyes unszimpátia miatt tett a német szempontjából ártalmas kijelentést. Ralf Schumacher reakciója sem érdekli.

Mick Schumacher 2021-ben és 2022-ben a Haas versenyzőjeként indult a Forma–1-ben, de nem hosszabbítottak vele szerződést, és azóta reménykedik, hogy rajthoz állhat még a világbajnoki sorozatban. Az idő és az egyre hosszabb kihagyás ellene dolgozik, és az sem lehetett hízelgő neki, hogy korábbi csapatfőnöke, Steiner nemrég azt mondta, nem az ő szerződtetésére szavazna.

Steiner viszont hangsúlyozta, hogy a reális helyzetértékelés mondatja ezt vele, nem valamilyen konfliktus, és ezért sem tartotta a Haasnál 2023-ra. „Nem kritizálom őt, csak kifejtettem a szituációt. Kedvelem Mick Schumachert, semmilyen személyes problémám sincs vele, noha sokan állítják, hogy van. Pedig nincs – tisztázta a Sports Illustrated-nek adott interjúban.  – Döntést kellett hoznom a csapatban, és úgy gondolom, így kellett döntenem.”

„Ha a csapat szempontjából nem Mick Schumacher a legjobb választás, akkor fel kell vállalnom. A csapatért dolgozom, nem másért. Sok német nyelvű közösségben ezt sértésnek vették, de ezt elfogadom. Megértem, hogy nem boldogok a döntéstől, de szerintem nem lettem rossz ember ettől. A munkámat végeztem, és világszerte ezt sokan megértették.”

Volt főnöke nem adna lehetőséget Mick Schumachernek az Alpine helyében

Ralf Schumacher megorrolt Steinerre, és kijelentette, hogy nem hajlandó vele egyszerre kamera elé állni: ennek előzménye a korábbi csapatfőnök egyik legutóbbi nyilatkozata volt arról, hogy az Alpine vezéreként ő nem Schumachert igazolná le a következő szezonra. Steinert ez a reakció sem zavarja.

„Nekem nagyjából mindegy. Egy podcast adásában megkérdezték, az Alpine csapatfőnökeként mit tennék, és azt válaszoltam, hogy a piacon elérhető legjobb versenyzőt választanám, aki Carlos Sainz. Egyszerű válasz volt, nem kellett szakértelem hozzá. Utána megkérdezték, Mick Schumachert leigazolnám-e, és nemmel feleltem. Emiatt többen úgy gondolták, rosszat tettem vele, pedig nem, hiszen csak őszintén válaszoltam egy kérdésre” – jelentette ki.

Azzal, hogy Carlos Sainz a Williamsre tette le a voksát 2025-re, Schumacher esélyei javultak az F1-es visszatérésre, hiszen az Alpine castingjából kiesett a legerősebb jelölt. A német versenyző a márka WEC-programjában indul idén, és a csapat dicsérte a teljesítményét, így valóban lehet oka az optimizmusra.

Sainz rossz csapathoz igazol? – egykori csapattársa Pérez helyén látta volna őt szívesen

Friss