back to top
2024. szeptember 17. 22:52

KezdőlapF1Megszületett a döntés, végleg lezárult a Red Bull körüli botrány meghatározó szála

Megszületett a döntés, végleg lezárult a Red Bull körüli botrány meghatározó szála

-

A Red Bull F1-es csapatának anyavállalata bejelentette, hogy a Christian Horner állítólagos zaklatása elleni vizsgálat eredménye ellen benyújtott fellebbezést elutasították.

A Red Bull csapatfőnöke körül az év elején robbant ki botrány, mert az istálló egyik női tagja zaklatással vádolta meg. Az ügy hetekig témát szolgáltatott, a háttérben húzódó hatalmi harc szálai is belekeveredni látszottak, de a menesztésének valószínűségéről szóló találgatások ellenére Horner maradt a posztján, az ellene felhozott vádakat pedig ejtették a belső vizsgálat után.

Az állítólagos sértett nem nyugodott bele a döntésbe, fellebbezést nyújtott be, de a folyamat lezárult: a Red Bull sajtóközleményben bejelentette, hogy a független jogi vizsgáló által intézett fellebbezési folyamat lezárása az lett, hogy nem változtatják meg a döntést, azaz továbbra is ártatlannak tekintik Hornert.

Az Autosport információi szerint a Red Bull GmbH jelenleg a további lépéseket mérlegeli, a vádló hölgy pedig továbbra is a versenycsapat alkalmazásában áll hivatalosan, csak felfüggesztették a munkavégzés alól.

Horner azért nem könnyebbülhet meg nagyon, hiszen a Red Bull teljesítménye mostanában aggasztó, a pályán nehéz második félidő vár rájuk a szezonban.

Tagadta az összeesküvést Pérez megtartásával kapcsolatban a Red Bull tanácsadója

Friss