back to top
2024. szeptember 11. 10:01

KezdőlapF1Vettel visszatérése ismét napirenden, bennfentes barát szerint a német újra versenyezne

Vettel visszatérése ismét napirenden, bennfentes barát szerint a német újra versenyezne

-

Korábban több alkalommal is felmerült Sebastian Vettel visszatérése a Forma–1-be, miként az is, hogy a Le Mans-i 24 órás előtt a Porschéval tesztelő négyszeres világbajnok a WEC-ben vezet le. Most azonban egy másik német gyártóval boronálták össze, ráadásul igencsak hiteles forrás alapján.

A „színfalak mögött vad találgatások zajlanak a következő két év üléseivel kapcsolatban” és „szenzáció közeleg”, írja az oe24.at, ami a lap szerint közelebbről megvizsgálva még logikus is. Ez a szenzáció a visszavonulását felfüggesztő Sebastian Vettel F1-es visszatérése lenne, mégpedig az Audi színeiben. A Saubert megvásároló német gyártó 2026-tól lép be hivatalosan a száguldó cirkuszba, legutóbb pedig azzal került a címlapokra, hogy egyidőben menesztette az F1-es projektjének két kulcsfiguráját, majd leigazolta Mattia Binottót és Jonathan Wheatley-t.

Hivatalos: Binotto visszatér az F1-be, hogy egyenesbe hozzon egy belharcok által pusztított csapatot

A Ferrari korábbi csapatfőnöke ügyvezetőként, a Red Bull jelenlegi sportigazgatója pedig csapatfőnökként fogja erősíteni a gárdát, amelynél még kiadó egy ülés, lévén eddig csak Nico Hülkenberget jelentették be. A 2025-re érkező német mellé több versenyző, köztük a végül a Williams-t választó Carlos Sainz is esélyesnek tűnt, de Valtteri Bottas vagy Csou Kuan-jü maradása is benne van a pakliban, miként Mick Schumacher neve is fel-felmerül.

Az osztrák OE24 azonban most előállt Sebastian Vettel lehetséges visszatérésével, és persze nem hasraütésre tett ezt, hanem a négyszeres világbajnokkal baráti kapcsolatot ápoló Red Bull-tanácsadó, Helmut Marko szavai alapján. A lap ugyanis megkereste a 81 esztendős osztrákot, aki megerősítette, hogy az F1-es sisakját 2022 végén szögre akasztó Vettel vissza akar térni a sportágba.

Az Audi pedig kapva kaphat az alkalmon, hogy rögtön egy világbajnokkal a soraiban szálljon be a sportágba, hiszen egyrészt Vettel tapasztalata és személyisége aranyat érhet nekik – hasonlóan, ahogyan Michael Schumacher több dologban is felnyitotta a 2010-es évek elején az épülő Mercedes-csapat tagjainak szemét –, másrészt amennyiben kezdetben elmaradnak a jó eredmények, amire azért minden esély megvan, legalább marketing-szempontból nem lesznek a futottak még kategóriában.

Persze kérdés, hogy a 37 éves Vettelnek mekkora kedve lenne ismét a középmezőnyben sínylődni, de elképzelhető, hogy a német gyári csapat jelentette lehetőségre így is igent mondana, ráadásul két korábbi kollégájával, a ferraris időkből jól ismert Binottóval, illetve a red bullos évek során szintén végig a német mellett levő Wheatley-vel dolgozhatna együtt.

Lehet fokozni az év képsorait? – Ilyen belülről, ahogy Vettel Senna McLarenjét vezeti (videó)

Friss