back to top
2024. szeptember 13. 03:04

KezdőlapF1Még csak edzést rendeztek, de máris folytatódott Norris és Verstappen csatája

Még csak edzést rendeztek, de máris folytatódott Norris és Verstappen csatája

-

A Holland Nagydíj első edzésének csak a második felét tudták valamennyire értelmesen kihasználni az F1 csapatai, addig ugyanis túlságosan vizes volt a pálya.

Bár előzetesen inkább szombatra várt esőt a meteorológia, a Holland Nagydíj már az első edzésnapon vizes pályával fogadta az F1 mezőnyét, amihez erős szél és párás, borús idő is társult. Emiatt az első félórában kevés autó tartózkodott a pályán, rövid időre, többnyire csak tapogatózó köröket tettek meg a pilóták, hogy felmérjék a körülményeket.

Az óvatosság nem ártott, esőgumin is többen megjárták a kavicságyakat, beleértve Robert Svarcmant is, aki az edzésen lehetőséget kapott a Saubernél – vele használta ki a csapat az évi két kötelező alkalom egyikért arra, hogy egy fiatal, F1-ben még nem versenyző pilótát ültessen autóba. Neki nyilván rosszul jött a kedvezőtlen időjárás.

Az edzés felétől javultak a feltételek, elég gyorsan száradni kezdett az aszfalt, bár az intermediate gumin is kilátogattak néhányan a pályán túlra, például Max Verstappen is megpördült.

Tíz perccel az edzés vége előtt látták az F1-es csapatok elég jónak a körülményeket a száraz pályás gumikhoz, innentől folyamatosan javultak az eredmények, és az utolsó percig nem véglegesedett a sorrend. Első blikkre a bajnoki tabella első két helyezettjének, Lando Norris és Max Verstappen csatája folytatódhat az 1. helyért, hiszen ők futották meg a legjobb időket, a brit két tizedmásodpercet vert a hollandra. Őket Lewis Hamilton követte, már nagyobb lemaradással, de az erőviszonyokról a második tréning fog tisztább képet adni.

Friss