back to top
2024. szeptember 13. 03:17

KezdőlapF1Nem engedi el a Mercedes főnöke a gondolatot, hogy megkaparintsa Verstappent

Nem engedi el a Mercedes főnöke a gondolatot, hogy megkaparintsa Verstappent

-

Hónapokon át tartotta magát a pletyka, hogy Max Verstappen 2025-re a Mercedeshez igazolhat Lewis Hamilton megüresedett helyére. Toto Wolff tiszta vizet öntött a pohárba, hogy végül meddig puhatolózott a holland környékén.

A Mercedes csapatfőnökének szavai alapján nem volt teljesen megalapozatlan az újabb megdöbbentő csapatváltás lehetősége egy világbajnok pilótánál, amiről azt követően erősödött fel a szóbeszéd, hogy az év elején Christian Horner botrányba keveredett, ez pedig hatalmi harcot eredményezett a Red Bullnál.

Wolff elismerte, hogy a Verstappen ügyeit kezelő stábbal többször egyeztetett, beleértve az apját, Jos Verstappent is. „Egész évben hittem, hogy megnyílt egy ablak, egy lehetőség. Nem nulla volt az esély. Elég rögösnek tűnt az autó, és nem csupán a mi teljesítményünk miatt, hanem olyan személyes konfliktusok miatt, amiket mindannyian ismerünk” – idézte az Autosport.

„Mindig jól kijöttem Jos-szal, talán mert hasonlóak vagyunk. Ezért is gondoltam, hogy nem zárt kapukat döngetek. Mik voltak az esélyek [Max Verstappen szerződtetésére]? Talán 10 az 1-hez, 9 az 1-hez.”

Verstappen kijelölte, mikortól nem fogjuk biztosan a Forma-1–ben látni

„Nem akartam feladni, de a nyáron arra jutottunk közösen, hogy nem érdemes várnunk valamire, mielőtt elhatározzuk magunkat 2025-re, inkább folytassa mindenki a saját feladatát. Max maradjon a Red Bullnál, mi a Mercedes meg hozzuk meg a saját döntéseinket a versenyzőkről. Mind két fél így látta jónak.”

Wolff örül, hogy Jos Verstappennel és Raymond Vermeulennel egyenesen tudtak beszélni, nem titkolóztak egymás előtt. Hozzátette, hogy nem zárták ki azt a lehetőséget, hogy Max Verstappent 2026-ban vagy a távolabbi jövőben mégis megszerzi a Mercedes.

„Valamiért ez az érzésem, de nem tudom, mikor jöhet össze. Hogy 2026-ban, vagy három évvel később, azt nem tudom” – mondta. A jelenleg háromszoros világbajnok pilótának 2028-ig érvényes a szerződése a Red Bull-lal, de nyilván található benne kilépési záradék. Az egyik ilyen, amiről többen suttogtak, hogy amennyiben Helmut Markót meneszti a cég, akkor Verstappen szabadon távozhat – a Wolff által említett valamire várakozás ezért vonatkozhat arra, hogy megvárták, mi lesz a veterán tanácsadó jövője.

Ami a Mercedes jövő évi felállását illeti, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az újonc Andrea Kimi Antonelli lesz George Russell csapattársa, miután a pilótapiac legvonzóbbnak tűnő jelöltjét, Carlos Sainzot nem igazolták le.

Alonso: Más versenyautókban jobb lennék Verstappennél

Friss