back to top
2024. szeptember 19. 18:09

KezdőlapF1A Red Bullnál is számolnak vele, hogy Verstappen otthagyja őket

A Red Bullnál is számolnak vele, hogy Verstappen otthagyja őket

-

Az Azeri Nagydíj előtti sajtótájékoztatón szólalt meg először a nyilvánosság előtt Max Verstappen Adrian Newey átigazolásáról, egyúttal elejtett egy érdekes mondatot is az Aston Martin kapcsán.

Newey a több évtizedet átölelő F1-es pályafutása során számos klasszissal dolgozott együtt, akik közül Verstappen (az idei végkimeneteltől függően) legalább három vb-címet köszönhet az általa tervezett autóknak. A Red Bull címvédője Bakuban beszélt arról, hogyan fogadta az Aston Martinhoz igazoló mérnök döntését.

„Amikor megjelent a hír, küldtem neki egy üzenetet, noha tudtam, hogy mi várható. Boldog vagyok, hogy új kihívást talált. Nyilván szerettem volna, hogy nálunk maradjon, de eljön az idő, amikor már nem lehet marasztalni valakit – mondta Verstappen. – Tudom, hogy Lawrence [Stroll] mindent megtesz azért, hogy sikerre vigye az Aston Martint, így érthető, hogy le akart csapni Adrianra.”

A sajtó mostanában előszeretettel boronálja össze a régóta a Red Bull kötelékében lévő Verstappent más csapatokkal, eddig főleg a Mercedesszel. Newey lépése viszont új célállomást hozott, és vélhetően hoz még be hosszú időre a pletykarovatokba, és az Aston Martin állítólag kiveti rá a hálóját, ráadásul az Azeri Nagydíj előtt Verstappen sem fogadott örök hűséget a Red Bullnak.

„Jelenleg mással foglalkozom, de a jövőben talán elgondolkodom rajta. Nem most” – felelte arra a kérdésre, hogy követné-e Neweyt az Astonhoz.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko viszont egyáltalán nem zárja ki, hogy valamelyik rivális elszipkázza tőlük a hollandot.

„Max ott vezet, ahol nyerni tud. Az Aston Martin gyára a legmodernebb, jövőre használatba helyezik az új szélcsatornát, és utána jönnek hozzájuk a Honda motorjai. Minden összeáll náluk. És a történelmet nézve, világos, hogy ahová Newey megy, ott felvirágzik a csapat. Nem tudom, miért történne másképp az Aston Martinnál” – nyilatkozta a Kleine Zeitungnak, hozzátéve, hogy Verstappen „tudja, hogy velünk is nyerhet bajnoki címeket, ha a mostanit megszerezzük.”

Alonso: Kevés az időm, hogy kiélvezzem Newey érkezését

Verstappen után Fernando Alonso lesz a következő versenyzőzseni (elnézést Lance Stroll szurkolóitól), aki Newey által tervezett autót vezethet, de érzi, nem biztos, hogy ez hatalmas eredményekkel fog párosulni.

„Most már mindenünk megvan, hogy lépésről lépésre eljussunk az első futamgyőzelemhez, aztán remélhetőleg harcolni tudunk a bajnoki címért. Tisztában vagyok vele, hogy ehhez idő kell, és nekem nincs elég belőle. De nyugodt vagyok, élvezem a kalandot” – mondta.

Annyiból igaza van, hogy már így is matuzsálemnek számít, és kérdéses, a Forma-1 mezőnyében marad-e 2026 után. Newey viszonylag hamar sikerre vezette a Williamst és a McLarent, de a Red Bullnál csak az ötödik ott töltött szezonjában jött össze a bajnoki cím. A spanyol hozzátette, hogy a mérnök tanakodása idején többször üzenetet váltott vele, és a történelmi autók Monacói Nagydíja idején fél órán át beszélgettek.

Verstappen „kitúrhatja” Russellt vagy Antonellit a Mercedesből? – Wolff reagált Rosberg felvetésére

Friss