back to top
2024. szeptember 18. 22:38

KezdőlapF1Hamilton nem állhat fel az Azeri Nagydíj rajtrácsára

Hamilton nem állhat fel az Azeri Nagydíj rajtrácsára

-

Noha az időmérő edzésen a 7. helyet érte el, Lewis Hamilton csak a bokszutcából fog rajtolni a mai Azeri Nagydíjon – erősítette meg a Sky Sports, mivel a Mercedes több erőforráselemet is kicserélt az autójában. 

Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíjon fellépett probléma miatt már régóta készülhetett rá, hogy nem fogja tudni végigcsinálni az idei szezont a maximálisan engedélyezett négy belső égésű motorral, az 5. V6-os bevetését pedig most, az Azeri Nagydíj időmérője után húzta meg a Mercedes. A hétszeres világbajnok emellett új turbót, új MGU-H-t és új MGU-K-t is kapott, így csak a bokszutcából rajtol majd. A csapat ezt egyelőre nem erősítette meg, de az, hogy feláldozták Hamilton 7. rajthelyét, arra utal, hogy valamilyen problémára bukkantak az időmérő után, és emiatt döntöttek a csere mellett.

Hamiltonra nehéz verseny vár / Fotó: Sulay Kelly/Mercedes-AMG F1

Hamilton egyébként az idén 13-adszor kapott ki időmérőn George Russelltől, amivel 13-4-re módosult az állás ebben az összevetésben. A Mercedest a szezon végén elhagyó veterán pilóta a Sky Sports-nak elmondta, egyszerűen nem tudta kellően felmelegíteni a gumikat. „Pénteken az autó csodálatos volt, és őszintén úgy éreztem, hogy legalább a második sorba odaérhetek az időmérőn. De ma hirtelen a gumik egyáltalán nem működtek. Csak a gumik miatt van ez. Ha megnézzük a Williams-t, akik hirtelen ott vannak az elejében, amikor működésre bírják a gumikat.”

„De mindent megteszek, amit normál esetben szoktam, és még többet is, próbálok mindent megtenni a gumikkal. Amikor kihajtunk a pályára, a gumik többnyire kívül vannak hőmérsékleti tartományon, és nem lehet felmelegíteni azokat. Nézzék meg az utolsó szektoromat, ami abszolút leggyorsabb volt, de ez már a kör vége. Minden egyes szombaton legalább fél és egy másodperc között veszítek, ma pedig egy másodpercet buktam az előző naphoz képest. Minden hétvégén ez történik, de csak annyit tehetek, hogy olyan keményen dolgozom, ahogy csak tudok. Pozitívnak kell maradnom, hogy ez ne férkőzzön be a fejembe.”

Hamilton mellett Esteban Ocon is a bokszutcából fog indulni, az ő autójában V6-ost, turbót, MGU-H-t és kipufogót cseréltek.

Friss