back to top
2024. szeptember 19. 03:04

KezdőlapF1Schumacher újabb tragédiáktól tartott és versenyezni sem akart a történelem legvéresebb terrortámadása...

Schumacher újabb tragédiáktól tartott és versenyezni sem akart a történelem legvéresebb terrortámadása után

-

Az amerikai terrortámadások árnyékában rendezett 2001-es Olasz Nagydíj szerencsére gond nélkül lezajlott, de előzetesen többen, köztük Michael Schumacher is az újabb tragédiáktól tartott.

23 évvel ezelőtt rendezték a 2001-es Olasz Nagydíjat, amely az első Forma–1-es futam volt a szeptember 11-i amerikai terrortámadások után. Természetesen még a teljes száguldó cirkusz a történtek hatása alatt állt, de talán senkit nem viselt meg annyira a 3000 halálos áldozattal járó merényletsorozat, mint a negyedik világbajnoki címét már az előző hónapban, a Hungaroringen bebiztosító Michael Schumachert.

Hasonlóan Ayrton Senna hét évvel korábbi halálához, a német pilótát ezúttal is kétségek gyötörték, egy évvel később pedig elismerte, hogy nem akart rajthoz állni Monzában – azt pletykálták, hogy megkérte a Ferrarit, hogy a tesztpilóta Luca Badoert ültesse autóba helyette – és bárhol szívesebben lett volna, mint a pályán. Végül azonban versenyzett, és megpróbálta elérni, hogy a rajt utáni két sikánban mindenki tartsa a pozícióját, nehogy a feszült idegállapot – amit csak fokozott Alex Zanardi egy nappal korábbi horrorbukása a CART-széria németországi futamán – további balesetekhez vezessen. Egy pilóta azonban nem ment ebbe bele, így az egészből semmi nem lett…

Hogy ki volt az, azt a 2001-es Olasz Nagydíj 21. évfordulójára írt alábbi cikkünkben olvashatja:

Tragédiák árnyékában: amikor az egész F1 az újabb halálesettől tartott

Friss