back to top
2024. szeptember 19. 15:29

KezdőlapF1Átszervezéseket hajtott végre a Red Bull F1-es csapata, Verstappen mérnöke is érintett

Átszervezéseket hajtott végre a Red Bull F1-es csapata, Verstappen mérnöke is érintett

-

A Red Bull jelentős átszervezéseket hajtott végre a Szingapúri Nagydíj előtt, számolt be róla az Autosport.

Jonathan Wheatley, a Red Bull sportigazgatójának már egy ideje tudott év végi távozása változtatásokat szült az energiaitalos csapat struktúrájában. Az F1-be 2026-ban érkező Audi leendő csapatfőnökének pozícióját a Red Bull nem egyetlen embernek adja, hanem többfelé osztja el Wheatley eddigi feladatait. Ennek az átszervezésnek részeként új szerepkörbe kerül Gianpiero Lambiase, Max Verstappen versenymérnöke, akivel a holland pilóta 2016-os előléptetése óta együtt dolgozik, és ezután is együtt fog, a 43 esztendős mérnök ugyanis marad Verstappen mérnöke.

A korábban a hírek szerint a McLaren és a Ferrari által is megkörnyékezet szakember a versenytevékenyégek vezetője (Head of Racing) lesz, azaz a Red Bull összes versenytevékenysége alá tartozik majd. Köztük Stephen Knowles korábbi stratéga is, aki az újonnan létrehozott sportért felelős vezető (Head of Sporting Regulations) lesz, és az ő feladata lesz biztosítani, hogy a csapat az F1 összes szabályának megfeleljen, és ő lesz az összekötő az FIA-val.

Gianpiero Lambiase, Red Bull
Lambiase-nak még több dolga lesz / Fotó: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool

A versenycsapatot érintő további átszervezés az is, hogy a vezető mérnöki pozícióból Richard Wolversont nevezik ki a versenyműveletek vezetőjévé (Head of Racing Operations), míg a versenycsapatra is hatással levő logisztika teljes felügyeletét a Red Bull korábbi szállítmányozási vezetője, Gerrard O’Reilly kapja meg, hogy segítsen hatékonyabbá tenni ezt a költségplafon bevezetése óta kulcsfontosságú területet.

„Jelentős változások és fejlesztések közepén tartunk a Red Bull Racingnél, az előttünk álló kihívásokra reagálva pedig azt a döntést hoztuk, hogy változtatunk a versenycsapat struktúráján. A kinevezések számos kulcsterületen növelik a kapacitásainkat, és úgy vélem, végül versenyképesebbé teszik a csapatot. Számomra különösen örömteli, hogy csapaton belülről léptettünk elő embereket. Hatalmas erőforrásaink vannak kivételesen tehetséges emberekből, és örülök, hogy meg tudjuk nekik adni a lehetőséget, hogy olyan szerepkörben ragyogjanak, amelyek korábban nem voltak elérhetőek. Ez az egész csapatnak előrelépés lesz” – idézi az Autosport Christian Horner csapatfőnököt.

Ekkora a baj? – a Red Bull az utolsó pillanatban cserben hagyta a szurkolóit

Friss