2024. április 25. 21:15

KezdőlapHírekA bajnokok a Nürburgringen is nyertek

A bajnokok a Nürburgringen is nyertek

-

Johan Kristoffersson és Kobe Pauwels is megnyerte a kategóriáját a Rallycross-világbanokság szezonzáró hétvégéjén a Nürburgringen. Az új Lancia Delta Evo-e bemutatkozása meggyőző volt.

Johan Kristoffersson az év utolsó versenynapján is száz százalékos teljesítményt nyújtott. Megnyerte a Progression Race-t is, majd az elődöntőben és a döntőben is első lett. Ezzel begyűjtötte a 20 bajnoki pontot, és összesen 182 ponttal lett első a 2022-es szezonban.

A Hansen testvérek az év utolsó versenyére stabilizálták teljesítményüket. A Peugeot RX1e teljesítményben már felveszi a versenyt a Volkswagennel, de csak Veibyt és Bergströmöt tudják legyőzni, a bajnokkal még nem bírnak. Az elődöntőben Timmy Hansen nyert, Kevin Hansen pedig második lett Kristoffersson mögött. A döntőben Kevin Hansen második helyen ért célba, Timmy Hansent viszont megelőzte Niclas Grönholm.

A bajnokságban Timmy Hansen 135 ponttal lett második, Kevin 128 ponttal a harmadik. Niclas Grönholm 127 pontot gyűjtött 2022-ben, ezzel egyetlen ponttal maradt le a dobogóról.

Frissítés: Kevin Hansent utólag kizárták a döntőből, így Grönholm lett a második, ezzel a bajnokságban a harmadik helyen végzett.

Cicherit
Rallycross Promoter GmbH / Red Bull Content Pool

A két újonc bemutatkozása is jól sikerült a Nürburgringen. Az Euro RX1 bajnok Anton Marklund nem jött zavarba az első RX1e-s versenyén. Az Ibizával ugyan nem jutott döntőbe, de a tempója nem volt rosszabb, mint Münniché.

Guerlain Cicherit a szombati korai befejzés után vasárnap visszatért a Lanciával. Az elődöntőben három kört teljesített csak, ennek ellenére nem volt rossz a bemutatkozó hétvége. 32.6-os kört is tudott az elődöntőben, amivel gyorsabb volt Bergström és Andersson legjobbjánál. Némi fejlesztés és a beállítások megtalálása után helye van a mezőnyben az autónak.

Az Euro RX3-ban Kobe Pauwels véget vetett Jan Cerny szombati tündöklésének. Megnyerte az elődöntőt és a döntőt is. Cerny a döntőben csak 3 körig jutott. Az újonc Jens Hvaal lett a második, a lengyel Litwinowicz a harmadik.

Az EURO RX3 bajnokságban Pauwels mögött Litwinowicz lett a második, Cerny a harmadik. A legjobb magyar ebben a kategóriában Szíjj Zsolt lett, aki csak Nyirádon indult és az ott szerzett 10 pontjával 15. helyen fejezte be a szezont.

Pauwels
@World / Red Bull Content Pool

 

Friss