2024. április 25. 13:06

KezdőlapHírekStabil a HUMDA jövője - folytatódik az autó-motorsport fejlesztése Magyarországon

Stabil a HUMDA jövője – folytatódik az autó-motorsport fejlesztése Magyarországon

-

Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség elnök-vezérigazgatója a vg.hu-nak adott interjújában értékelte az ügynökség idei évét, és felvázolta a jövő irányait.

A HUMDA tulajdonosi jogai december elejétől az új energiaügyi tárcához kerülnek, ami nem csak a további stabil jövőt, hanem az új együttműködések irányát is kijelöli.

„Előnyös, és a mobilitás, illetve az autósport kapcsolatának fontosságát jelöli, hogy a Hungaroring szintén ehhez a tárcához tartozik, hiszen komplex megközelítést alkalmazva jobban ki tudjuk használni a szinergikus hatásokat” – mondta az interjúban a szervezet vezetője.

Weingartner Balázs azt is kiemelte, hogy olyan komplexebb szektorrá kell alakítani az autó-motorsportot, amely sokkal több ponton kapcsolódik a Magyarországon kiemelt fontosságú autóiparhoz.

„Ne csak abból álljunk, hogy van egy Forma–1-es futamunk egy évben!” – mondta Weingartner Balázs, és az interjúban azt is elmondta, hogy a HUMDA számára az is  fontos, hogy 2023-ban legyen ERC futam Magyarországon.

„Azon dolgozunk, hogy visszakerüljön hazánkba az európai raliverseny, amelynek promócióját mindenképpen állami oldalon szeretnénk tartani, a nemzetközi promóterrel már közel vagyunk a megegyezéshez.”

Az elnök-vezérigazgató a HUMDA Lab fejlesztéseiről, a HUMDA Academy utánpótlásprogramról és a közlekedésbiztonsági és zöld mobilitási programokról is beszélt, amelyek további kapcsolódási pontokat jelentenek az autó-motorsport felé.

A teljes interjú a vg.hu oldalon olvasható. Weingartner Balázs nemrég a HUMDA Podcastban is megerősítette, hogy az ügynökség működése révén folytatódik a magyar autó-motorsport fejlesztése.

Friss