2024. április 20. 06:21

KezdőlapHírekHamilton azzá vált a Mercedes számára, ami egykor Michael Schumacher volt?

Hamilton azzá vált a Mercedes számára, ami egykor Michael Schumacher volt?

-

Noha semmit nem nyert a csapattal, Michael Schumachernek kitörölhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Mercedes a 2010-es évek második felének sikercsapatává vált. Toto Wolff szerint Lewis Hamilton mostanra a német pilótáéhoz hasonló szerepet tölt be az istállóban.

A Mercedes kulcsfigurái, mint például Andrew Shovlin mérnökigazgató, James Vowles vezető stratéga vagy Ron Meadows csapatmenedzser is ódákat zengett korábban az istállónál 2010 és 2012 között versenyző Michael Schumacherről, aki ugyan még csak futamot sem nyert ezen három szezon során, de szemléletével és hozzáállásával segített azzá a csapattá formálni a gárdát, amely 2014 és 2021 között zsinórban nyolcszor lett konstruktőri világbajnok.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ugyan már nem dolgozott együtt a német hétszeres világbajnokkal, úgy véli, hogy mostanra a jövőre a csapattal 11. szezonját kezdő Lewis Hamilton is hasonló státuszba emelkedett, mint amilyenben nagy elődje volt.

„Azt mondanám, hogy igen – felelte Wolff a Beyond the Grid podcastban arra a kérdésre, hogy Hamilton a Mercedes menedzsmentjének tagjává vált-e. – Nyilván ott van a részvétele az autó fejlesztésében, és a jelenléte a gyárban, de szerintem a versenyhétvégéken annyira a csapat rangidős tagjává vált. Talán mint Michael egykoron.”

Wolff a 45 esztendős, hétszeres Super Bowl-győztes amerikaifutball-irányítót, Tom Brady-t is felhozta példaként arra, hogy Hamilton milyen szerepet tölt be náluk. „Vagy gondoljunk Tom Brady-re. Futballcsapatokban is előfordul, hogy az ember több lesz játékosnál, vagy [a Forma-1-ben] egy versenyzőnél, és érzelmileg a csapat részévé válik. Egyértelműen nem csak olyasvalaki, aki aláírja a szerződést, megérkezik, kifizetik, aztán a következő alkalommal elmegy. Már tíz éve van a csapattal, amelynek a tagjává vált” – méltatta főnöke a nemsokára 38. születésnapját ünneplő brit pilótát.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss