2024. március 29. 12:26

KezdőlapHírekVerstappen olyasmit csinált, aminek láttán főnökeiben valószínűleg megállt az ütő

Verstappen olyasmit csinált, aminek láttán főnökeiben valószínűleg megállt az ütő

-

Profi bringással mérte össze magát Max Verstappen a Red Bull üzemanyagpartnerének kihívásában, ami nem volt éppen kockázatoktól mentes.

Négy keréken a világ egyik legjobbja, de Max Verstappen két keréken is jól elboldogul, derült ki a Red Bull üzemanyagpartnere, az Esso által készített videóból. A holland pilóta az Esso üzemanyag-hatékonysági kihívásának keretein belül pattant fel egy mountai bike-ra, hogy megmérkőzzön Matt Jones profi mountain bike-ossal.

A kihívás több részből állt, először autóval kellett szállítaniuk a kerékpárokat a sportolóknak. Azaz pontosabban Verstappennek, ő veszített ugyanis a pénzfeldobásnál, így mindkét bringa az ő autójának tetejére került, növelve ezzel a légellenállást, a súlyt, és a fogyasztást. A kétszeres világbajnok az autópályán, Jones pedig országúton közelített a célállomás felé egy Honda Civic-el, utóbbiba pedig még beültettek súlynak egy embert, miután a benzinkúton tartott tankolós kihívásban (két töltésre kellett a lehető legközelebb jutni 10 literhez) a profi bringás alulmaradt.

Miután odaértek a szlalompályára, kerékpárra váltottak, Verstappen pedig kapott egy kis előnyt, és hiába tekert becsülettel, végül kikapott, így a visszaútra már őt sújtották súlybüntetéssel. A Red Bullnál ugyanakkor vélhetően már annak is nagyon örültek, hogy bajnokuk épségben végigért a pályán, és most nem kell azon aggódniuk, hogy összeforrnak-e a csontjai a 2023-as szezon kezdetére.

Végül pedig jött az eredményhirdetés, amikor is kiderült, hogy Matt Jones volt a hatékonyabb az autóban is, így ő nyerte a kihívást, jutalma pedig az lett, hogy végignézhette, amint a Red Bull versenyzője lemossa mindkét biciklit.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss