2024. április 26. 14:01

KezdőlapHírekKovalainen a Finn bajnokságban megy teljes szezont, Raikkonen unokaöccse lesz a csapattársa

Kovalainen a Finn bajnokságban megy teljes szezont, Raikkonen unokaöccse lesz a csapattársa

-

A Forma-1-es futamgyőztes Heikki Kovalainen jövőre a finn rally bajnokságban indul, miután megállapodott arról, hogy Kimi Räikkönen unokaöccse mellett a Secto Automotive LABS csapatban versenyez.

A McLaren, a Renault, a Caterham és a Lotus korábbi F1-es pilótája már két éve a Japán Rally Bajnokságban versenyez. Ebben a szezonban egy Skoda Fabia Rally2-vel bajnok lett, Sae Kitagawa volt a navigátora.

A japán nemzeti sorozatban elért sikere után novemberben a Japán Rallyn mutakozott be a vb-n, ahol egy pontot szerzett, miután összesítésben a 10., a WRC2-ben a negyedik helyen ért célba.

Kovalainen a jövőben Európában akarta folytatni a rallyt és nemrég meg is kötötték a megállapodást, bejelentették, hogy karrierjét a finn nemzeti bajnokságban folytatja, a vadonatúj Secto Labs csapatánál.

Heikki Kovalainen
foto: Heikki Kovalainen

Kovalainen ismét egy Skoda Fabia Rally2-t vezet, és csatlakozik hozzá a finn rádiós műsorvezető Janni Hussi. Hussi tavaly debütált navigátorként, amikor két nemzeti versenyen indult a 2021-es Junior WRC bajnok Sami Pajari mellett.

A zsúfolt menetrend miatt Hussi a január 12-14-i Arctic Lapland Rallyn ül majd Kovalainen mellett, a helyettese pedig Miikka Anttila lesz, a 18-szoros WRC-győztes navigátor, aki Jari-Matti Latvala mellett versenyzett 2003-tól 2019-ig.

Heikki Kovalainen
foto: Heikki Kovalainen

„A japán rally vb futam után gyorsan történtek a dolgok. Leültünk a csapattal, és hamar megegyeztünk” – mondta Kovalainen, amikor a hároméves szerződésről beszélt a finn Iltalehtinek.

Kovalainenhez Justus Raikkönen, a 2007-es F1-es bajnok Kimi 17 éves unokaöccse csatlakozik a Secto Labsnál. Räikkönen egy Rally4-es Peugeot 208-cal indul majd a bajnokságban. A fiatal versenyző idén remekül mutatkozott be a WRC-ben, a Finn Rallyn 24 perccel nyerte meg a Rally4 kategóriát.

Heikki Kovalainen
foto: Heikki Kovalainen

Friss