2024. április 18. 09:20

KezdőlapHírekNeuville először indul a Bajnokok Tornáján

Neuville először indul a Bajnokok Tornáján

-

A január végi Bajnokok Tornája újoncai között ott van Thierry Neuville is. A Hyundai versenyzője egy héttel a szezonnyitó Monte Carlo Rally után vesz részt az eseményen.

Impozáns újoncokat igazolt a Bajnokok Tornája. A 2022-es Forma-2-bajnok Felipe Drugovich, az IndyCar menő Felix Rosenqvist és a rally világsztár Thierry Neuville debütál a Race Of Champions-on, amelyet 2023-ban is a svéd Pite Havsbad kisvárosban tartanak a Balti-tenger havas és jeges pályáján 2023. január 28-29-én.

Szintén nemrég csatlakozott a csapathoz  ‘Mr Le Mans’, azaz Tom Kristensen, és a 13-szoros F1-es nagydíj-győztes David Coulthard.

A Bajnokok Tornája mezőnyében már szerepel a két F1 bajnok, Sebastian Vettel és Mika Hakkinen, a tízszeres Grand Prix-győztes Valtteri Bottas, az ötszörös FIA rallycross világbajnok Johan Kristoffersson, a norvég rally apa-fia duója, Petter és Oliver Solberg, valamint a W-sorozat háromszoros bajnoka Jamie Chadwick.

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

„Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek a 2023-as Race Of Championsnak! Ez egy olyan verseny, amit mindig is szerettem volna teljesíteni, és nagyon várom, hogy havon és jégen versenyezzek a befagyott Balti-tengeren a motorsport legendái mellett! Szórakoztatónak ígérkezik az ilyen felületen való vezetés, és remélem, hogy a Svéd Rallyn szerzett tapasztalataimat felhasználhatom majd. Tudom, hogy a verseny kemény lesz, de az biztos, hogy a győzelemre törekszem. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy egy jó show-t mutassak be azon a hétvégén Pite Havsbadban” – fogadkozott Neuville, aki a SOlberg családdal együtt képviseli a rallysokat.

Az előző évben mindent vittek a rallyversenyzők, Sebastien Loeb lett a bajnok, a nemzetek kupját pedig Norvégia nyerte, Petter és Oliver Solberggel.

Solberg ROC
Fotó: Courtesy of Race of Champions

 

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss