2024. április 19. 12:49

KezdőlapHírekSzujó Zoltán korábban navigátorként, most MNASZ elnökként lesz ott a Szilveszter Rallye-n

Szujó Zoltán korábban navigátorként, most MNASZ elnökként lesz ott a Szilveszter Rallye-n

-

24. alkalommal rendezik meg december 27-29.között a Szilveszter Rallye-t a Hungaroringen. A versenyen ott lesz a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség nemrég megválasztott elnöke, Szujó Zoltán, aki azt kéri a sportág rajongóitól, hogy a biztonsági előírások betartásával tegyék ünnepivé az óévbúcsúztatót.

Ellátogat az óévbúcsúztató versenyre a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség nemrég megválasztott elnöke, Szujó Zoltán. December 29-én egyeztet az elnökség és az operatív csapat tagjaival a Hungaroringen, illetve a sportbírókkal is tervez egy személyes találkozót. Ahogy elmondta, aznap egészen a díjkiosztóig ott marad a mogyoródi pályán.

„Bárki elkaphat a szervizparkban, ha van egy jó ötlete a magyar autósport előrevitelével kapcsolatban, nyitott vagyok minden elképzelésre. Ugyanakkor számomra az a legfontosabb, hogy minden, az autósportot valóban szerető néző, az igazi rajongók megértsék és megértessék mindenkivel, hogy a biztonság a legfontosabb. Ha közösen betartjuk a szabályokat, akkor a szeretett sportágunk a legszebb fényében csilloghat majd” – állította az MNASZ elnöke.

Szilveszter Rally
Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció

Nem titkolja, a Szilveszter Rallye külön helyet foglal el a szívében, ugyanis évekkel ezelőtt a korábbi Formula-3-as pilóta, Kiss Pál Tamás navigátoraként már teljesített néhány szakaszt a versenyen. A páros egy Mitsubishi Lancer Evo-val teljesített egy kört a SZilveszter Rallyn, aztán Szujó Zoltán átadta az ülést Kiss Pál Tamás többi vendég-navigátorának. Elárulta, akkor úgy érezte, bizony az életéért navigál, és amikor visszanézte a belső kamerás felvételeket, büszkén látta, képes volt igazi navigátorként diktálni az itinert.

„Az egyik legfontosabb célom, hogy visszahozzam azoknak az autósportot népszerűsítő rendezvények támogatását, amelyeken a hangulat már a régi versenyeket idézi. Ilyen például a Szilveszter Rallye is, vagy más félprofi vagy amatőr versenyek, melyek hangulata nem egyszer jobb, mint a komoly bajnoki pontokért menő viadaloké. Ugyanis az autósportban a jó érzés és a hangulat ugyanolyan fontos, mint a megszerezhető bajnoki pontok” – fogalmazott Szujó Zoltán.

Szujó Zoltán
Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss