2024. április 20. 12:43

KezdőlapHírekCampedelli jövőre már teljes szezont menne

Campedelli jövőre már teljes szezont menne

-

Simone Campedelli is az MRF Team csapatát erősítette 2022-ben az ERC futamokon, az olasz versenyző pedig bízik benne, hogy maradhat is az indiai gumigyártó csapatában. 

Simone Campedelli idén hat versenyen állhatott ralthoz az ERC-ben az MRF Team csapatával és hazai versenyén, Rómában elért második helyének is köszönhetően a bajnokság ötödik helyén zárt. 

Az olasz pilóta jövőre azonban már teljes szezont szeretne menni a kontinens-bajnokságban az MRF Team-mel. 

“Az idei hat verseny után jövőre már teljes szezont szeretnék teljesíteni – mondta az ERC hivatalos oldalának Campedelli. – Erről a tervemről már beszéltem is az MRF Team vezetésével, akikkel két éve dolgozunk együtt. A csapat azonban még nem döntött a jövő évi felállásról, de bízok benne, hogy maradhatok a csapatban. Azt gondolom, hogy néhány versenyen egész jó volt a tempónk, sok pozitív dologra építhetünk az idei évből.” 

Simone Campedelli összesen 13 versenyen állt rajthoz idén és ebből 11-et be is fejezett. 

“Az idei 13 futamunkból 11-et befejeztünk, csupán egy műszaki hiba és egy baleset miatt nem tudtunk célba érni egy-egy futamon. Szerintem erre a teljesítményre büszkék lehetünk. Amikor egy gumigyártó csapatában versenyzel, akkor fontos, hogy minél több adatot szerezzünk a rallykon. Ha ezt nézzük, azt hiszem, nagyon jól dolgoztunk idén.” 

A 2023-as ERC szezon március közepén a Fafe Rallyval kezdődik, az utolsó, nyolcadik versenyt pedig Nyíregyházán rendezik.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss