2024. április 25. 21:42

KezdőlapHírekŐ az a személy, akinek Vettel mindenkinél többet köszönhet

Ő az a személy, akinek Vettel mindenkinél többet köszönhet

-

Sebastian Vettelre is igaz a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött ott áll egy erős nő.

Számtalan ember segítsége és munkája kell ahhoz, hogy egy autóversenyző egyáltalán eljusson a Forma-1-be, hát még ahhoz, hogy ott sikereket érjen el. Valószínűleg éppen ezért Sebastian Vettel is napestig tudná sorolni, hogy kik azok, akiknek a hozzájárulása elengedhetetlen volt a négy világbajnoki címéhez és 54 győzelméhez, ő azonban arra a kérdésre, hogy kinek tartozik a legtöbbel, aki nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres, nem valamelyik korábbi csapatfőnökét vagy szponzorát, de még csak nem is a szüleit nevezte meg.

Sebastian Vettel, Aston Martin, Magyar Nagydíj
Vettelt is nagyon sokan támogatták a karrierje során Fotó: Aston Martin

„Szerintem a feleségemnek – válaszolta a Beyond the Grid podcastnak még a visszavonulása előtt adott interjúban. – Az a fajta erő, amit adott nekem végig ebben az időszakban… Ezer éve együtt vagyunk, mióta mindketten végeztünk az iskolával. Valószínűleg ez a korrekt, az igazságos és a helyes válasz. Azért is, mert a Forma-1-es élet nagyon intenzív, nagyon elfoglaltak vagyunk, rengeteg a verseny és az egyéb dolog. Mentálisan nagyon sokat követel, de annyira szeretni egy másik embert, hogy bizonyos módon háttérbe szorítsd magad és minden támogatásod a másiknak add ilyen hosszú időn keresztül. Teljesen őszintén mondom, hogy bár nagyon szeretem őt, nem tudom, hogy én elég erős lettem volna-e, hogy ezt tegyem.”

A szintén Heppenheimben született Hannah Prater még a középiskolában jött össze a későbbi Forma-1-es pilótával, akivel azóta is egy párt alkotnak. 2019-ben házasodtak össze, eddig három gyermekük született.

„Persze most rengeteg embert felsorolhatnék. Olyanokat, akik segítettek üléshez jutni, lehetővé tették, hogy versenyezzek – mondta Vettel. – Rengeteg tehetséges pilóta van. Mindannyian kicsit mások vagyunk, de ez jó, és végül az a legfontosabb, hogy békére lelj magadban, boldog legyél az életeddel, képes legyél megmutatni a tehetségedet, amikor számít, és ne idegeskedj. Mindez pedig nagyban összefügg azzal, hogy egyensúlyban van-e az életed, ami nagyobb azoknál a köröknél, amiket a pályán teljesítesz. Úgyhogy a helyes válasz az, hogy a feleségem.”

Vettel és felesége, Hannah, az FIA 2017-es év végi díjátadó gáláján

A podcastban Tom Clarkson megkérte a négyszeres világbajnokot, hogy érzékeltesse példával, miként nyújtott neki támaszt a felesége az évek alatt, Vettel azonban nem akart kiragadni egyetlen momentumot.

„Rengeteg mindent tudnék mondani. Mindig ott volt, mindig támogatott. Nyilván rengeteget beszélgetünk mindenről. Ott vannak a legkevésbé sem dicsőséges pillanatok, amikről azt gondolnád, hogy nem fontosak, de sok van belőlük, és számítanak. Észnél tartott, vigyázott rám és megadta a támogatást, hogy soha ne érezzem magam egyedül, és azt érezzem, hogy szeretnek, ami önmagában remek érzés. Nehéz egy példát kiragadni, hogy akkor ott volt, én magam alatt voltam, ő pedig ezt vagy azt csinálta, vett nekem csokit. Volt ilyen is, de összességében sokkal többről szól ez ennél.”

„Szerintem ő a világon a legnagyszerűbb ember, és a legjobb, akivel lehetek. Meg vagyok győződve arról is, hogy ha később találkozunk, akkor is minden így alakul. Boldog vagyok, hogy ilyen hamar rátaláltam, és nem töltöttem sok időt azzal, hogy őt keresem.”

Friss