2024. április 20. 09:59

KezdőlapHírekEkström is ott lesz a Bajnokok Tornáján

Ekström is ott lesz a Bajnokok Tornáján

-

Mattias Ekström is csatlakozott a Bajnokok Tornája mezőnyéhez, és ezzel teljessé vált a hétvégi esemény résztvevőinek listája.

Ekström a Bajnokok Tornája összesített versenyét háromszor nyerte meg. Első győzelmét 2006-ban Párizsban aratta, a hazai kedvenc Sébastien Loeb ellen. Utána kétszer is legyőzte Michael Schumachert a nagydöntőben – 2007-ben a londoni Wembley Stadionban és 2009-ben a pekingi Olimpiai Stadionban.

Az idei Bajnokok Tornáján a befagyott Balti-tengeren kijelölt párhuzamos pályán versenyzés mellett mellett Ekström bemutatózik is egy Audi S1-ben. A 14-szeres Dakar győztes csapattársa, Stéphane Peterhansel pedig bemutatja az Audi RS Q e-tron-t, amellyel mindketten részt vettek az idei Dakaron.

„A Race Of Champions sokat jelentett számomra az évek során – különösen, hogy megnyerhettem Párizsban, Londonban és Pekingben. Az is nagyszerű volt, hogy bemutathattam az Audi A4 DTM-emet néhány demókörrel az elmúlt években. Most már nagyon várom a köröket a klasszikus Audi S1-gyel, különösen, hogy Svédországban leszünk. Fantasztikus, hogy Stéphane Peterhansel is az Audi RS Q e-tron Dakar versenyautónkkal fog körözni. Az autót csak ritkán látták Európában, mivel általában Szaúd-Arábiában és Marokkóban futunk a sivatagban. Nagyszerű lesz tehát, ha a rajongók közel jönnek, és megértik, miről is van szó. Ezen kívül nagyon várom a Pite Havsbadot, az igazi svéd telet és sok rajongót. Most nagyszerű lesz odamenni, együtt versenyezni Johan Kristofferssonnal a Team Sweden csapatában, és megpróbálni egy újabb nagy trófeát megszerezni!” – nyilatkozta Ekström.

A 2023-as Bajnokok Tornájának mezőnye:

  • Svédország: Mattias Ekstrom – Johan Kristoffersson
  • Franciaország: Sebastien Loeb – Adrien Tambay
  • Nagy-Britannia: David Coulthard – Jamie Chadwick
  • Németország: Sebastian Vettel – Mick Schumacher
  • Egyesül Államok: Travis Pastrana – Tanner Foust
  • Finnország: Valtteri Bottas – Mika Hakkinen
  • Északi csapat: Tom Kristensen – Felix Rosenqvist
  • All Star csapat: Felipe Drugovich – Thierry Neuville
  • Norvégia: Petter Solberg – Oliver Solberg
Ekström, Dakar
Mattias Ekstrom – foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss