back to top
2024. július 16. 15:20

KezdőlapHírekAz MVM Dome-ba költözik a Superenduro GP of Hungary

Az MVM Dome-ba költözik a Superenduro GP of Hungary

-

A 2023–24-es idényben is ellátogat Budapestre a FIM Superenduro-világbajnokság mezőnye. Az idei, telt házas hazai verseny után a TRP Events Magyarország legnagyobb rendezvénycsarnokában, az MVM Dome-ban tartja meg az eseményt 2024. február 3-án. 

Hatalmas érdeklődés övezte az idei Superenduro GP of Hungary versenyt, amelyre hetekkel előre elfogyott az összes jegy. A zajos sikert látva a Superenduro GP of Hungary rendezője, a TRP Events úgy döntött, hogy Magyarország legnagyobb fedett rendezvénycsarnokában, az MVM Dome-ban rendezik meg a versenyt 2024. február 3-án.

Az időpontot és a helyszínt a FIM is megerősítette a 2023-24-es előzetes versenynaptárban, amely szerint a szezon 2023. november 25-én kezdődik Franciaországban, a magyarországi forduló az ötödik lesz a sorban.

Superenduro GP of Hungary
Az idei verseny teltház mellett zajlott a Papp László Sportarénában  Fotó: MGR Images

MVM Dome: Magyarország legmodernebb helyszíne

Az MVM Dome Európa legújabb és egyik legnagyobb multifunkciós rendezvényhelyszíne. Befogadóképessége elrendezéstől függően akár több mint 20 ezer is lehet. A csarnok ünnepélyes átadására 2021. december 16-án került sor és röviddel az átadás után már a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság mérkőzéseinek adhatott otthont.

Az épületet innovatív, változatosan variálható terek, különleges építészeti megoldások jellemzik. Magyarország legnagyobb és legmodernebb multifunkciós rendezvénycsarnokát, különleges épületüzemeltetési megoldásai mellett modern hang-, fény- és vizuáltechnikai felszereltsége teszi alkalmassá nagyszabású koncertek, showműsorok, szórakoztató családi programok, vállalati rendezvények és kiállítások lebonyolítására.

A magyar motorsport kiemelkedő eseménye

A Superenduro-vb magyarországi futama rendszerint az év első jelentős motorsport-esemény Magyarországon, és mind a pilóták, mind a közönség körében kifejezetten nagy népszerűségnek örvend. A mezőny tagjai dicsérik a pályát és a közönség érdeklődése is olyan szintre emelkedett, hogy Magyarország legnagyobb csarnokában is megrendezhető a verseny.

A sporteredmények tekintetében az idei esemény kifejezetten jól sikerült, Zsigovits Norbert először indult a csúcskategóriát jelentő Prestige-ben, ráadásul Szőke Márk futamgyőzelmet, illetve összetett 2. helyet szerzett az Európa-Kupában.

MVM Dome
Fotó: MGR Images

Óriási erőfeszítés a Superenduro-rendezés

A 2023-as Superenduro GP of Hungary előkészületei már nyáron elindultak, míg maga a pályaépítés két nappal a verseny előtt, éjjel kezdődött. Ahhoz, hogy a megfelelő nyomvonal elkészüljön, 1200 köbméter, vagyis nagyjából 1600 tonna nedves földre, 40-40 tonna kőre és faanyagra, valamint 3,2 tonna üvegszálas csőelemre volt szükség.

Ami magát a versenynapot illeti, az eseményre összesen háromszázan akkreditáltak. Ahhoz, hogy minden tökéletesen működjön, ötven rádióra, 3 kilométernyi kábelezésre, kétkamionnyi eszközre, valamint számtalan kollégára volt szükség. Hogy a szervezésben résztvevőknek mekkora erőpróbát jelentett ez a pár nap, azt jól mutatja, hogy naponta 300 kávé és összesen 270 doboz kóla fogyott el.

A 2023–24-es Superenduro-vb versenynaptára

2023. november 25.: Lievin (Arena Stade Couvert Lievin), Franciaország
2023. december 9.: Krakkó (Tauron Arena), Lengyelország
2024. január 6.: Riesa (SachsenArena), Németország
2024. január 20.: Kolozsvár (BT Arena) Románia
2024. február 3.: Budapest (MVM Dome), Magyarország
2024. február 24.: Szófia (Arena Sofia), Bulgária
2024. március 2.: Newcastle, Egyesült Királyság (még nincs megerősítve)

Friss