2024. március 28. 19:07

KezdőlapHírekCsucsu letette a névjegyét a Tereprally Eb-n is!

Csucsu letette a névjegyét a Tereprally Eb-n is!

-

Összetettben a kilencedik helyen ért célba a Tereprally Eb szezonnyitóján, a Baja TT Dehesa Extremadura versenyen Csucsu és Mesterházi Márk. A T1 kategóriában ötödikek lettek, közvetlenül a Dakar menő Benediktas Vanagas mögött értek célba.

A tereprallys körökben a vasárnap első szakasz után kapták fel a fejüket, ugyanis az újonc magyar duó a 75 kilométeres speciálszakaszon fél perces előnnyel nyert, és ezzel a tizedik helyre lépett előre. A zárószakaszon tizedik időt autózta, így összesítésben kilencedikként végeztek.

Szombat este még csak a 17. volt a páros, mert az első szakaszon nyolc perces hátrányt szereztek (amiben két perc büntetés volt). Utána szakaszról szakaszra csökkentek a különbségek, az ötödik speciálon már top 10-es időt mentek, majd jött a hetedik speciál és a szakaszgyőzelem. Ahogy a Székesfehérvár Rally után elmondta Csucsu, tanulni mentek az Eb-re, és szezon közben egy-egy kiugró eredményben reménykedett. Arra viszont talán ő sem számított, hogy mindkét küldetést ilyen sikeresen hajtja végre a spanyolországi versenyen.

A T1 kategóriában indult még Mészáros Lőrinc és Szőke Nikolett, ők a kategória 10. helyén végeztek, az összetettben pedig 27-ek lettek. Lukács András és Palotai Zoltán nem tudta befejezni a versenyt.

Mészáros Lőrinc
foto: M1 Motorsport

A T4-es mezőnyben Molnár Balázs és Molnár Gabriella hetedik lett, összetettben pedig éppen megelőzték Mészárosékat és 26. helyen végeztek. A hetedik szakasz nekik is remekül sikerült, a T4 második idejét érték el. A verseny elején ők is kaptak egy büntetést, enélkül a T4 negyedik helyén értek volna célba.

A motoros mezőnyben Lukács Ákos szombaton még az Eb hatodik helyén volt, de a vasárnapi elős szakaszon már nem ért célba.

Az Eb június 14-én Görögországban folytatódik.

Molnár Balázs
foto: M1 Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss