2024. május 04. 10:51

KezdőlapHírekNem lassít a Toyota - folyamatosan dolgoznak a Rally2-es Yarison

Nem lassít a Toyota – folyamatosan dolgoznak a Rally2-es Yarison

-

Év elején a murvás tesztek mellett aszfalton is elkezdte a munkát a Toyota az új Rally2-es Yaris GR-rel, és azóta is folyamatosan dolgoznak a kocsival. A szorgalom nem meglepő, a Skoda uralta kategóriában a többi ellenfél is erős, a Forddal, a Citroennel és a Hyundai-jal is meg kell küzdenie a gyártó új versenyautójának.

A kihívás nagy, de a jutalom is kecsegtető: amennyiben ütőképes lesz az új autó, hatalmas piacra robbanhat be a Toyota. A szurkolók is örülnének egy újabb versenytársnak, mert ezzel színesedne a Rally2-es mezőny.

A Toyotán nem múlik majd, fáradhatatlanul dolgoznak az új autón, amellyel még ebben a szezonban szeretnének piacra lépni. A fejlesztési munka oroszlánrészét Juho Hänninen végzi, és az is mutatja, hogy mennyit dolgozik a projekten, hogy a 2021-es Arctic Lapland Rally óta nem is indult el rallyversenyen.

A legfrissebb video a június 28-29-én lezajlott tesztről készült. Az eddigi nézői reakciók vegyesek, többen ígéretesnek gondolják az új Yarist, ugyanakkor sokan hidegrázást kapnak a háromhengeres motor hangjától.

Friss