2024. május 04. 13:05

KezdőlapHírekA Szilézia Rally is csatlakozott az European Rally Trophyhoz

A Szilézia Rally is csatlakozott az European Rally Trophyhoz

-

A Szilézia Rallyt 2017-ben rendeztek meg első alkalommal, mára már a Lengyel Rallye Bajnokság fontos részévé vált. Az esemény, amelyet Lengyelország legnépesebb részén rendezik, évről évre fejlődik. A verseny idén csatlakozik az FIA European Rally Trophy naptárához is.

13 gyorsasági szakasszal, köztük két látványos, esti szuperspeciállal, összesen 150 km-t meghaladó teljes hosszal, várják a rally rajongókat és a csapatok tagjait egyaránt. A rendezvény megnyitó ünnepségére szeptember 8-án, pénteken kerül sor Katowice központjában, és ezt követően Katowice utcáit a párosok veszik majd birtokba.
A 4 kilométeres esti szuperspeciál látványos műsort nyújt a szurkolóknak.

Szilézia Rally
foto: Maciej Niechwiadowicz

A lengyel FIA ERT forduló első napján négy különleges szakaszt jelöltek ki, közülük három pályát kétszer teljesítenek az indulók. A régió déli részén található jó minőségű aszfaltos utakon az egyik gyorsasági mindössze 30 km-re található a lengyel-cseh határtól, és még soha nem használták rallyversenyen. A nap végén a Sziléziai Stadion közelében egy szuperspeciálon figyelhetik újra testközelből a arjongók a mezőnyt. A vasárnapi szakaszok is a lengyel-cseh határ közelében találhatók. 620 km a rally útvonalának teljes hossza, amelynek 25 százaléka gyorsasági szakasz lesz.

A Szilézia Rally főhadiszállása hetedik alkalommal is a Sziléziai Stadionban lesz. Ez a
multifunkcionális helyszín a szervizparknak is otthont ad, és itt lesz a rendezvényt lezáró díjkiosztó ünnepség is, szeptember 10-én, vasárnap, 16:30-kor.

A tavalyi versenyen a nálunk is jól ismert Grzegorz Grzyb-Adam Binieda páros nyert a Tom Kristensson-Andreas Johansson duó előtt.

Szilézia Rally
foto: Maciej Niechwiadowicz

 

Friss