2024. április 29. 02:17

KezdőlapHírekA Mercedes tényleg nem ünnepelt Hamiltonnal? - itt a csapat válasza

A Mercedes tényleg nem ünnepelt Hamiltonnal? – itt a csapat válasza

-

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója tiszta vizet öntött a pohárba a Mercedes láthatatlan ünneplésével kapcsolatban.

A Szingapúri Nagydíj után bejárták a világsajtót azok a képek, amelyeken Lewis Hamilton a McLaren, illetve a Ferrari szerelőivel pacsizik a verseny vége után a parc fermében, majd magányosan üldögélve várja, hogy sorra kerüljön a futami utáni interjúnál. Ezen képek és a televíziós közvetítésben látottak alapján pedig sok Hamilton-drukker kiakadt a közösségi médiában, hogy a Mercedes nem volt képes a hétszeres világbajnokkal ünnepelni a harmadik helyet.

James Allison, az istálló technikai igazgatója azonban cáfolta ezt, és elmagyarázta, miért tűnhetett úgy, hogy nem voltak ott a versenyzőjükkel. „Természetesen a csapat ott volt a dobogónál, hogy Lewis-al ünnepeljen. Annyian, amennyi praktikus volt, ott voltak, mert élvezzük ezt. Imádunk ott állni, tapsolni és ujjongani a versenyzőnknek” – mondta a csapat szokásos verseny utáni kérdezz-felelek videójában, majd megindokolta, hogy a szerelők egy része miért maradt távol.

„Szükségszerűen egy bizonyos számú csapattagnak a garázsban kellett maradnia a pódiumceremónia alatt, mert fogadnunk kellett George pályamunkások által visszaszállított autóját. De a csapat többi része mind odament a pódiumhoz és mindenki mással közösen ünnepelt. A kamerák viszont nem mutatnak meg mindent, a nagy sztori pedig természetesen az volt, hogy az idén először nem Red Bull nyert. Úgyhogy az örömittas ferraris arcok mutatása fontos volt a jó adáshoz, mint ahogyan a mclarenes srácok öröme is. Jelentős számú csapattag gyűlt össze, és mi is nagy részét tettük ki a tömegnek, de talán nem ott, ahol a kamerák a dobogós ünneplést mutatták” – összegzett a szakember.

Friss