2024. április 28. 11:25

KezdőlapHírekLászló Martin és Berendi Dávid nyerte a Nova Gorica Rallyt

László Martin és Berendi Dávid nyerte a Nova Gorica Rallyt

-

A szlovéniai Mitropa Kupa futamot a magyar duó a Rally Hungary felkészülés részeként teljesítette. A verseny második napján végig vezetve nyert a László-Berendi páros, Hadik András és Kertész Krisztián pedig úgy lett ötödik, hogy mindössze 0.6 másodpercre voltak a dobogótól, László Zoltán és Balázs Zsolt a 30. helyen ért célba.

Jól kezdett a 15 gyorsaságiból álló, 150 kilométeres távú aszfaltos versenyen László Martin, a helyi menő Rok Turkkal csatázott az élen, de az ötödik gyorsaságin egy defekt miatt bő 40 másodpercet veszítettek és visszaestek a harmadik helyre. Az első napot mégis az élen fejezték be miután Turk műszaki hiba miatt három szakasszal később kiállt.

Vasárnap már csak arra kellett ügyelniük, hogy a mögöttük levő Hermann Gassner ne kerüljön kényelmetlen közelségbe. A nap hat gyorsaságijából az elsőt meg is nyerték, és végül 13.4 másodperces előnnyel elsők lettek a 11. Nova Gorica Rallyn.

Nagyon nehéz verseny volt, változatos körülményekkel kellett megbirkóznunk. Szakadó eső, napsütésben rajtolás esőben célba érés, és teljesen száraz pályák is jutottak ezen a hétvégén. Örültem volna, ha Rok Turk visszaáll a versenybe, első nap jó volt vele küzdeni, szerettünk volna a második napon is megvívni az elsőségért. Így a vasárnapi gyorsaságikon már taktikusan versenyeztünk, ahol kellett meghúztuk, ahol nem volt rá szükség ott nem erőltettük. Nagyon jó felkészülés volt a Rally Hungaryra, hasonló jellegű pályákkal is találkoztunk, mint amilyenek ott várnak majd ránk, a legfontosabb viszont az, hogy visszatért az az önbizalmam, amit már régóta vártam” – mondta a célban László Martin.

foto: Rally Nova Gorica

A harmadik helyért eközben óriási csata dúlt. Hadik Andrásék ötödik helyen fejezték be a szombatot, majd a zárónapi első gyorsasági után egy helyet előre léptek. Albert von Thurn und Taxis azonban nem adta fel, egyre közelebb került a magyarokhoz, és a küzdelem hevében mindketten felzárkóztak a Rally3-as Fiestával harmadik helyen álló észt Romet Jürgensonra. Az utolsó előtti szakasz végén Hadikék 1.1 másodpercre voltak az őket addigra megelőző német duótól, de nem adták fel. A záró szakaszt megnyerték, ám csak 0.9 másodperccel voltak gyorsabbak Thurn und Taxiséknál, így 2 tizeddel mögöttük végeztek az abszolút értékelésben. Az észt párosnak pedig maradt a végére 4 tizednyi előnye, amivel a dobogó harmadik fokán ünnepelhettek.

foto: Rally Nova Gorica

Friss