back to top
2024. október 05. 20:43

KezdőlapHírekKülönös körülmények között vesztette életét tesztelés közben a 4-szeres bolgár rally bajnok

Különös körülmények között vesztette életét tesztelés közben a 4-szeres bolgár rally bajnok

-

Igen különösen körülmények között hunyt el Miroslav Angelov tesztelés közben, aki egy egyenes úton csapódott betonkorlátnak. 

Az 50 éves Miroslav Angelov szombaton Bulgáriában tesztelt Skoda Fabia Rally2 evo autójával, amikor egy út szélén húzódó betonkorlátnak csapódott. Az autó a baleset során kigyulladt, a bolgár versenyzőt sikerült még kórházba szállítani, azonban ott életét vesztette. 

Angelov tesztjén jelen volt Kristian Sohlberg, korábbi WRC gyári pilóta is, aki tanácsaival igyekezett segíteni a 2018-2021 között négy bolgár bajnoki címet is nyerő versenyzőnek. 

“Miroslav Angelov egy egyenes útszakaszon szenvedett balesetet – mondta Kristian Sohlberg a finn Iltalehte oldalnak. – Éppen a szervizelés után szeretett volna végig menni a tesztpályán, amikor uralmát vesztette egy olyan részen, ahol 200 méter hosszan egyenes rész volt, a fékponton azonban betonkorlát húzódott, ami a vízátfolyást gátolta. Eddig ismeretlen okból az autó a bal oldali kőkorlátnak csapódott. A navigátor szerencsére nem sérült meg és segítségével sikerült kiszabadítania az autóból Miroslavot. A mentők gyorsan a helyszínre értek, majd Angelov kórházba került, ott azonban nem sikerült megmenteni az életét.” 

Miroslav Angelov 2012 óta versenyzett és két hét múlva lett volna 51 éves, az idei bolgár bajnokságban a 10. helyen állt. 

Friss