back to top
2024. május 19. 13:07

KezdőlapHírekTragikus balesetet szenvedett egy szlovák versenyző Amerikában

Tragikus balesetet szenvedett egy szlovák versenyző Amerikában

-

Tragikus balesetet szenvedett az amerikai Show-Me Super Regional Rallyt, melynek nyolcadik szakaszán a szlovák Kubo Kordisch tragikus balesetet szenvedett. 

Az Amerikai Rally Bajnokság ugyan már véget ért, azonban a regionális bajnokságok még tartanak. Egy ilyen verseny volt a hétvégi Show-Me Regional Rally, melynek nyolcadik szakaszán Kubo Kordisch tragikus balesetet szenvedett, navigátora, Drew Carlsson nem életveszélyes sérülésekkel került kórházba. 

A 42 éves szlovák pilóta 2018-ban kezdte karrierjét, idén pedig az amerikai regionális versenyeken állt rajthoz Ford Fiesta ST autóval. Utolsó előtti versenyén a Prescott Rallyn érte el legjobb eredményét, amikor az első napot a harmadik helyen zárta, majd a második napot megnyerte. 

“Régóta ismertem Kubot, és mély szomorúsággal értesültem tragikus balesetéről – mondta Preston Osborn, az Amerikai Rally Bajnokság igazgatója. – Szurkolóként került kapcsolatba a rallysporttal, majd szerelő, navigátor és végül pilóta lett. Részvétemet fejezem ki családjának, barátainak.” 

Kordisch csak amerikai versenyekn indult. 

Friss